, 2021/8/18

Párizsban sok üzlet már vasárnap is nyitva van. Madeva © Stéphanie Rivoal- 187-23 Párizs 12 nemzetközi turisztikai övezete összesen 575 hektáron terül el, és rengeteg lehetőséget kínál egy kis kiskereskedelmi terápiára, akár vasárnap is! A város különböző részein több mint 3000 kiskereskedelmi üzlet várja a vásárlókat.

vásárlás Párizsban

Montaigne piac - Intérieur, Párizs © Montaigne Market.

A hét minden napján a világ minden tájáról érkező turisták, a vásárlás szerelmesei és a divat hívei sétálgatnak fel és alá a világ leghíresebb sugárútján, ahol az olyan haute couture és luxusnevek, mint a Louis Vuitton és a Guerlain, olyan népszerű és megfizethető márkákkal találkoznak, mint a Gap vagy a Disney Store. Egy kőhajításnyira, az avenue Montaigne vitathatatlanul a divattervezők helye, és itt olyan neves butikok találhatók, mint a Givenchy, a Jimmy Choo és az Yves Saint-Laurent.

Boulevard Haussmann

A Galeries Lafayette (72 000 négyzetméter) és a Printemps (52 000 négyzetméter) kétségtelenül a párizsi bevásárlóutak csúcspontjai! Több mint egymillió termékreferenciát és több száz márkát kínálnak ezek az üzletek, néha kizárólagosan. E két legendás párizsi áruháztól nem messze található a Gare Saint-Lazare-ra vezető passage du Havre, amely még tovább bővíti ezt a hihetetlen vásárlási élményt. Ezen a környéken mindenfelé találhatsz vasárnap is nyitva tartó üzleteket, mint például a Gap rue Tronchet.

Le Marais

Ez a történelmi terület különösen ismert a divatos üzletek magas koncentrációjáról. Az emblematikus általános áruházban, a Bazar de L'Hôtel de Ville-ben (BHV MARAIS) szinte mindent megtalálhat, amire szüksége van. Miért ne próbálna ki egy vasárnapi villásreggelit a 3. emeleti éttermek egyikében? A Marais negyed környező utcáin rengeteg független butik található, mint például a Bring France Home, ahol "100%-ban Franciaországban készült" ajándéktárgyakat vásárolhat, amelyeket hazavihet.

Les Halles

A Párizs szívében található Forum des Halles 18 000 üvegből készült, hatalmas, levél alakú lombkorona alatt forradalmasította a vasárnapi vásárlás élményét. Ez az európai bevásárlóközpont több mint 150, minden pénztárcát kiszolgáló üzletet, valamint éttermeket és Franciaország legnagyobb moziját foglalja magában.

Montmartre

A legendás Montmartre-domb a vasárnapi vásárlóknak is bőven tartogat látnivalót. A vintage ruhaboltoktól a divatos butikokig Párizs e leghíresebb kerülete abszolút kincsesbánya. Ideális egy vasárnapi bevásárló kiránduláshoz a családdal vagy a barátokkal.

Cour Saint-Emilion

Az egykori borpiac, Bercy Village a város egyik legeredetibb bevásárlóközpontja. Az eredetileg borok tárolására használt kőraktárak maradványait felújították, és több mint negyven butikká alakították át. A látogatókat elkényeztetik a választékkal: háztartási cikkek, divat, természetfelfedezés, gasztronómia és szabadidős tevékenységek.

Beaugrenelle

A Szajnára néző, futurisztikus üvegfelületű Beaugrenelle Paris bevásárlóközpontot a Valode & Pistre építésziroda tervezte. A párizsi áruházak által inspirált, Batobusszal megközelíthető, kihagyhatatlan párizsi bevásárlóközpont 120 divatüzletnek, valamint éttermeknek és rekreációs létesítményeknek ad otthont.

Louvre Rivoli, Vendôme

A Louvre múzeum alatt található Carrousel du Louvre egy szokatlan és elragadó bevásárlóközpont, amely mintegy harminc szuvenírboltot és szabadidős tevékenységekre és lakberendezésre szakosodott luxusbutikokat foglal magába. Ez a Párizs szívében található bevásárlóközpont, amely szó szerint a Louvre múzeum meghosszabbítása, a főváros egyik legmagasabban jegyzett bevásárlóközpontja, és a Printemps áruház egyik fiókjának is otthont ad.

Egy kőhajításnyira, a Haussmann-negyedbe vezető avenue de l'Opéra utcában is található néhány vasárnap is nyitva tartó üzlet, köztük a Paris Louvre KAMS Duty Free SPHE, amely adómentes termékek széles választékát kínálja. A rue du Marché Saint-Honoré és a Place Vendôme körüli utcákban a vasárnapi vásárlók megtalálják a luxusszegmens néhány nagy nevét, köztük a Guerlain, a Chanel és a Chloé, vagy a Benlux Louvre multibrand üzletet.

Montparnasse és a rue de Rennes

A rue de Rennes minden ízlésnek és minden pénztárcának tartogat valamit! Ruhaboltok, szépségboltok, ékszerészek és még sok minden más megtalálható ebben a bevásárló negyedben, amely a Latin negyedbe nyúlik. A Montparnasse-torony lábánál a marché de la création Paris Montparnasse egy hatalmas szabadtéri művészeti galéria. A művészetkedvelők festményeket, metszeteket, szobrokat, kerámiákat, intarziákat, ólomüvegeket, selyemszitanyomatokat és a művészi alkotások más formáit fedezhetik fel.

A latin negyed

A világszerte híres Latin negyed és szűk utcái lehetőséget nyújtanak arra, hogy a történelmi látogatást bevásárló körúttal kombináljuk. Tipikus, de divatos párizsi szuvenírt keres? Próbálja ki a Par'ici-t, a fővárosi szuvenírek első számú árusítóhelyét. Engedje magát elcsábítani egy édes finomsággal a természetben, a Boulanger de la Tourban. A Latin negyedben tett megálló után miért ne folytathatná bevásárló körútját a közeli Île Saint-Louis-n.

Kínai negyed

Ékszerüzlet a párizsi Marais-ban © OTCP - Amélie Dupont. Párizs délkeleti részén, az Olympiades negyed egy abszolút aranybánya! Akár telefont és telefonkellékeket, akár ruhákat, ékszereket vagy élelmiszereket keres, az avenue d'Ivry és az avenue de Choisy mentén található üzletekben bőséges választékot talál.

Porte Maillot

A Párizs északnyugati részén található Palais des Congrès bevásárlóközpont vasárnaponként nyitva áll a látogatók előtt. Divat, művészet és kultúra, ételek és szépségápolás; itt mindenki megtalálja a kedvére valót.

Le Grand Paris

A vasárnap arra is alkalmat adhat, hogy Párizs jól ismert bolhapiacain barangoljunk. Ha a régiségek és használt áruk érdeklik, fedezze fel a Saint-Ouen-i bolhapiacot, a Serpette és Dauphine piacokat vagy a Porte de Vanves bolhapiacot. Ha pedig igazi alkukat szeretne találni és kihasználni az erősen csökkentett árakat, látogasson el az outlet-üzletekbe:

És, hogy nagyszerű ajánlatokat csípjen el és nagy árengedményeket kapjon, keresse fel az outlet üzleteket: A Versailles közelében, a Grand Plaisir bevásárlóövezetben található One Nation Paris a legnagyobb, divat- és luxuscikkeknek szentelt outlet bevásárlóközpont egész Franciaországban. A hét minden napján 10 és 20 óra között nyitva tart, és Párizs központjából transzferbusszal érhető el.

A Párizstól keletre fekvő jó ajánlatokért a Marne-la-Vallée-ben található La Vallée Village Chic Outlet Shopping a legmegfelelőbb hely. A Disneyland Paris közelében található szabadtéri bevásárlóközpontban laza hangulat uralkodik, ahol a legismertebb márkák (Jimmy Choo, Sonia Rykiel, Longchamp, Kenzo stb.) korábbi kollekcióit árulják meredek árengedményekkel. Igazán egyedülálló vásárlási élmény! Jó tudni: a La Vallée Village-be egy buszjárat segítségével könnyen eljuthatunk Párizsból.