, 2021/8/16

Adrenalin-emelő kirándulások, szabaduló játékok, rendhagyó túrák... Párizs egy nagy játszótér a családok számára!

párizsi élmények

Helikopteres repülés, szabadulójáték egy híres műemlékben, nyomozós kihívás a Palais Royalban, művészeti workshop egy múzeumban, főzőtanfolyam egy népszerű séffel: ez csak néhány a szokatlanabb dolgok és egyedi élmények közül, amelyeket érdemes kipróbálni Párizsban a gyerekekkel.

Adrenalinlöket

Párizs, a Fények városa szintén nagyszerű hely, ahol igazán egyedülálló élményekben lehet részünk. Az izgalomra vágyók nem fognak ellenállni a kísértésnek, hogy helikopteres repülést foglaljanak a Helipassnál, hogy a magasból csodálhassák meg az Eiffel-tornyot, a Place de la Concorde-ot és a Diadalívet, vagy 150 méter magasba emelkedjenek egy hőlégballonnal a Parc André Citroënben.

A magával ragadó élmények kedvelői a Parc Astérix vidámparkban az új 4D filmet, a Figyelem menhir-t élvezhetik. A mozgó ülések és az olyan fizikai érzetek, mint a szél és az eső, a nézők úgy érzik, hogy valóban a kis galliai faluban vannak. A Sherwood Parkban pedig egy 260 méter hosszú drótkötélpálya és egy éjszakai fák tetején vezető ösvény fogja megdobogtatni a szívét. A kalandok szerelmesei figyeljenek!

A műemlékek újszerű megtekintése

Párizs műemlékei és múzeumai világhírűek. Fogadják a gyerekeket, és izgalmas új lehetőségeket kínálnak a látogatóknak a gyűjtemények felfedezésére.

Induljatok el az Opera Fantomjának nyomába, keressetek nyomokat egy rejtély megoldásához, vagy bújjatok egy történelmi személyiség bőrébe: ez csak néhány a Párizs-szerte egyre több helyen megjelenő szabadulójátékok által felállított kihívások közül, amelyek a város számos nevezetességében találhatók.

A Palais Garnier népszerű szabadulós játékában a látogatók jelmezes színészek és zenészek által vezetett, magával ragadó nyomozás során fedezik fel az operaházat. Aki a szabadulójátékok rajongója, számos más helyet is felfedezhet ilyen módon, például a Conciergerie-t (gyilkos parti), a Louvre-t (szabadulószobás kihívások az év bizonyos időszakaiban), a Montmartre negyedet (Myurbanexperience), a Musée de l'Armée-t, a szabadulójáték - Le Grand Rex Paris-t és a Manoir de Paris-t.

A rendhagyó idegenvezetések lehetőséget nyújtanak arra, hogy Párizs egy másik oldalát is megismerje. A Visites Spectacles túrákon színészek mesélnek történeteket vagy vezetnek nyomozást, miközben a Montmartre-on, a Marais-n, a Palais Royalban stb. keresztül vezetnek, olyan technikákat alkalmazva, mint a dramatizálás és a kincskeresés. Egyes műemlékek, például az Invalidusok, hang- és fényshow-kat rendeznek, amelyek megelevenítik a hely történetét.

Ha mélyebb látogatásra vágyik, a Palais Garnier, a Stade de France és a Bibliothèque nationale de France kulisszái mögé tekinthet be.

Tapasztalja meg a virtuális valóságot

A virtuális valóság (VR) egyre népszerűbb szabadidős tevékenység, és a gyerekekkel kipróbálható legszokatlanabb élmények közé tartozik. Az MK2 VR-ben, a Bibliothèque nationale de France közelében található, VR-központú, magával ragadó élményt nyújtó helyszínen a gyerekek a dinoszauruszok felett repülhetnek egy jura kori repülés során. A FlyView Paris szimulátorban is felszállhatnak az égbe, ahol jetpackkel repülhetnek Párizs felett. Minden ízlést kielégítő, magával ragadó kalandot találsz!

Ismerje meg a tudományt és a természetet

A bimbózó tudósok számára a Palais de la Découverte-ben kollektív kísérleteket kínálnak, ahol a látogatók minden korosztály számára tudományos bemutatókon vehetnek részt. A látványos Faraday-kalitkakísérletben például gyerekek és felnőttek egyaránt ámulva nézhetik meg, hogy egy nagyfeszültségű pajzs hogyan állítja fel a közönségből egy önként jelentkező haját. Ez biztosan mély benyomást fog tenni rád!

Egy másik kihagyhatatlan helyszín Párizsban a Cité des sciences et de l'industrie, ahol egész évben gyermekbarát kiállításokat rendeznek. A helyszín ad otthont a 2-12 éveseknek szóló, egyedülálló Cité des enfantsnak is. A természet szerelmesei felejthetetlen élményben lehet részük a Parc zoologique de Paris-ban (párizsi állatkert), ahol megfigyelhetik a tengeri oroszlánok és makik etetését, valamint az Aquarium de Paris-ban, ahol megetethetik a cápákat és megsimogathatják a koi pontyokat.

Vegyenek részt együtt egy főzőtanfolyamon

Párizsban az ételek nagy részét képezik az életnek, és az ínyencek számára, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a Fények városába tett utazás jó alkalom arra, hogy az egész család beiratkozzon egy főzőtanfolyamra. A neves séf, Alain Ducasse Ecole de Cuisine különböző tanfolyamokat kínál, amelyeken a gyerekek szüleik kíséretében megtanulhatják, hogyan készítsenek finom falatkákat, vagy akár egy komplett ételt más gyerekek társaságában.

A Cordon Bleu szakácsiskolában profi szakácsok által vezetett workshopokon tanítják meg a gyerekeknek a főzés alapjait. A kis ínyencek számára további lehetőségeket kínál a csokoládé készítésének elsajátítása a Musée du chocolat-ban, a pizzakészítés a Casa Luca étteremben, valamint a francia macaronok és bécsiek készítése a WeCanDoo workshopjain.

Párizs a folyóparton

A napsütéses napokon az újjáépített Szajna rakpartok tökéletes helyszínt kínálnak egy kényelmes családi sétához. A vízen való utazáshoz próbálja ki a Bateaux Parisiens "elvarázsolt hajóutat", ahol színészek mesélik el a gyerekeknek Párizs történetét rendkívül szórakoztató módon.

A sportos gyerekek élvezni fogják a CN19glisse egyedülálló ajánlatait: aquaplaning vagy sky ski élmény a Szajnán. Ha pedig ön szeretné átvenni a kormányt, béreljen egy kis motorcsónakot a Marin d'eau douce-tól, hogy a Canal d'Ourcq-on hajózzon, és útközben megálljon egy kis harapnivalóra.