, 2021/8/16

Párizsban bárhol találhatsz szabadtéri szórakozást, akár egyedül, akár a barátaiddal vagy a családoddal.

tanfolyamok és tevékenységek

Ha kisüt a nap, a párizsiak imádnak a szabadban lenni! És mindenki számára rengeteg elfoglaltságot kínálnak, a fitneszóráktól kezdve a kertészkedésen és a kincskeresésen át a kiállításokig.

Harcművészetek és jóga

Párizs parkjai népszerűek a fitneszrajongók körében, akik szívesen edzenek akár egyedül, akár egy órán. Ha a Qi jong szerelmese vagy, menj el a Parc des Buttes-Chaumont parkba bármelyik reggel 9 órakor egy ingyenes bevezető szabadtéri foglalkozásra, vagy szombatonként a Parc de La Villette-be. A jóga rajongóinak bőven van miből válogatniuk, hiszen számos stúdió vagy alkalmazás kínál órákat a párizsi parkokban és kertekben.

Az Oly Be például esténként és hétvégén órákat szervez a Tuileriák kertjében, a Parc André Citroënben vagy a Parc Monceau-ban. Csak nézd meg az eseményeik programját, hogy megtudd, mi illik hozzád. A YUJ márka többek között a Place des Vosges-on, a Champs-de-Mars-on vagy a Bois de Boulogne-on is kínál órákat. Számos független tanár pedig rendszeresen tart órákat és edzéseket, így bátran keresse meg őket, vagy kövesse őket a közösségi oldalakon. Ilyen például a Yogaligned, amely a jógát és a Tuileries-kertekben tartott pikniket kombinálja.

Edzések edzővel vagy anélkül

The Outdoor Corner, Urban Challenge, Urban Sports Club... Számos alkalmazás és edzőterem alkalmazkodott, és most már edzős és bootcamp edzéseket kínál a szabadban - ez remek módja annak, hogy a nyilvános infrastruktúrát kihasználva eddzünk, ahelyett, hogy bezárva maradnánk.

Ha egyedül szeretne edzeni, Párizsban számos sportolási lehetőség áll rendelkezésre. Idén a Parc de Villette-ben megnyílt egy 1540 m²-es utcai edzőterem. Emellett a főváros számos nyilvános parkjában és kertjében, a Coulée Verte mentén, a Szajna sétálóutcás partján. Egyszerűen el van kényeztetve a választékkal!

Tenisz, gördeszka, úszás vagy petanque

Párizsban rengeteg sportolási lehetőség van: skateparkok a gördeszkásoknak és a motorosoknak (Skatepark Bercy, République, Skatepark Léon Cladel à Bourse, Bowl de la Muette, Skatepark Quai de Jemmapes ...), óránként bérelhető teniszpályák vagy szabadtéri úszómedencék, mint a Josephine Baker vagy a Butte-aux-Cailles medencéje. A petanque rajongói szívesen találkoznak a Canal de l'Ourq mentén, az Avenue Richard Lenoir, az Auai de Valmy, az Arènes de Lutèce vagy a Palais-Royal kertjeiben található pályákon.

Szabadtéri kiállítások

A művészet az utcákra és a kertekbe menekült. Idén számos kiállítást rendeztek a szabadban. Keresse a Champs-Élysées-n a Geluck macskáját bemutató kiállítást, a Goutte d'Or negyedben a "Fables de Calao" vizuális és hangösvényeket, a Jardin des Plantes-ban Michel Bassompierre "Fragiles colosses" ("Sebezhető óriások") című kiállítását, a legnagyobb Louis de Funès-filmek plakátjai Bercy Village-ben, Dugubus "Nous la Commune" című vándorkiállítása és a 13. kerületben, a Galerie Lavo//matiktól néhány lépésre található új szabadtéri galéria, a Spot 13 alkotásai.

Egyébként mindig megcsodálhatja a városban található jelentős művészek alkotásait, például a 13. vagy a 19. kerületben található monumentális utcai művészeti alkotásokat, a Buren-oszlopokat, szökőkutakat, a Kiosque des Noctambules-t vagy a Musée Rodin kertjében vagy a Luxembourg-kertben található szobrokat.

Séták és kirándulások

Számos társaság, mint például az Échappée Belle, Vivre Paris ..., szórakoztató, rendhagyó és izgalmas túrákat kínál, hogy a várost új megvilágításban fedezze fel. Egy séta alkalmával, idegenvezetővel, információs kártyákkal vagy a telefonjával egy teljesen új perspektívából láthatja a várost: a bűnözés Párizsát, az "Années Folles"-t, a Montmartre titkait ... A városi tájékozódási futás és a kincskeresés szintén nagyszerű lehetőség az olyan alkalmazások segítségével, mint a Paris Region Aventure vagy az Explorhappy. Családoknak és barátoknak kötelező.

Lombos kirándulások

Tavasztól a zöldterületek kertészeti tanfolyamokat kínálnak, hogy többet tudjon meg a növényekről. Említésre méltó a Maison du Jardinage a Bercyben, valamint a Culture(s) en Herbe(s) egyesület, amely a Jardin Marcotte-ban (11.) vagy a Montreuil-i Murs à Pêches-ben tart workshopokat. Megkérdezheti a környékbeli egyesületeket, hogy az Ön területén milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

Ha pedig vízi tevékenységre vágyik, miért ne evezne a Daumesnil-tónál vagy a Bois de Boulogne-i tavon, vagy bérelhetne egy kis csónakot (jogosítvány nélkül) a Marin d'Eau Douce-ban a csatornákon? A változatosság garantált!