, 2021/8/17

Autómentes nap, szabadtéri tevékenységek a kertekben... hogy Párizst másképp élje át a család.

szabadtér a családok számára

Autómentes nap, szabadtéri tevékenységek a kertekben... hogy Párizst másképp élje át a család.Az év folyamán számos rendezvény kínál lehetőséget arra, hogy Párizst más és új módon élvezhessük. Séta a párizsi parkokban és szabadtéri szórakozási lehetőségek a gyerekeknek.

Ősszel a napok még elég szépek ahhoz, hogy a tél beállta előtt sétáljon egyet a friss levegőn, és élvezze a természeti környezetet. Párizsban több mint 500 közpark, park és erdő található, amelyek ideálisak családi sétákhoz. Némelyikük szórakoztató tevékenységeket kínál a gyerekeknek.

Az olyan klasszikus helyeken, mint a Tuileriák kertje és a Luxemburg-kert, számos gyermekprogram várja a gyerekeket, például pónilovaglás, hajómodellek, körhinták és trambulinok. A kis kalandorok imádni fogják a Jardin des Plantes-t. Ebben a parkban olyan figyelemre méltó fákat fedezhetnek fel, mint az igazi pisztáciafa - amelyet 1700 körül ültettek -, meglátogathatják a dús növényekkel teli Grandes Serres (üvegházakat), és végigsétálhatnak a növények labirintusán.

A Parc de la Villette tele van olyan helyekkel, ahol a gyerekek egészen 12 éves korukig játszhatnak és szórakozhatnak: ott van a Jardin des Dunes a nyaralás hangulatával, a Jardin des Frayeurs enfantines és a titokzatos zenélő erdő, a Jardin du Dragon a hatalmas csúszdájával.

Végül a Jardin d'Acclimatation tökéletes egy bukolikus családi kiránduláshoz! Ebben a hatalmas, 18 hektáros szabadidőparkban a szabadban felfedezheted és rengeteget szórakozhatsz; több mint negyven csúszdát és attrakciót találsz a kisvonattól a rafting-kalandig, a repülő hajókig és a Speed Rocketsig.

Élvezze Párizst forgalom nélkül

Sétáljon, kerékpározzon, gördeszkázzon vagy közlekedjen elektromos robogóval az autómentes Párizsban szeptemberében egy teljes napra megtiltják az autók behajtását Párizsba (az erdők és a körgyűrű kivételével). A városba csak a mentőautók, az RATP tömegközlekedés, a taxik, a magánbérleti járművek, a mozgáskorlátozottak uniós parkolókártyával rendelkező autói, valamint a Big Bus és az Open Tour városnéző buszok hajthatnak be, amelyeknek 30 km/h sebességkorlátozást kell betartaniuk.

Az esemény egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy Párizst teljesen másképp láthassuk. Miközben gyalog, kerékpárral, görkorcsolyával, elektromos rollerrel vagy segwayen közlekedik, egy sokkal csendesebb és környezetbarátabb város élményét élheti át. Párizs legszebb terein és sugárútjain pedig fényképeket készíthet, hogy emlékezzen a nyaralására, miközben egyetlen autót sem láthat!

Emellett minden hónap első vasárnapján Párizs központjában az utcák kizárólag gyalogosoknak vannak fenntartva. Ha a gyerekekkel a szabadban szeretne játszani, menjen a "Rue'Golotte"-ra: ez a beceneve a 3. kerületben található Rue des Coutures-Saint-Gervais utcának, amelyet minden pénteken 16.30 és 18.00 óra között lezárnak a forgalom elől. A gyerekek az egész utcát birtokba veszik, és egy hatalmas játszótérré alakítják.

Aztán ott van a "Rues aux Enfants" kezdeményezés, amely bizonyos utcákat bizonyos napokon és időpontokban lezár, hogy labirintusokat, játszótereket, cirkuszi eszközöket és építőjátékokat helyezzenek el a gyermekek számára.

Csak gyalogosoknak fenntartott Champs-Élysées

2016 óta az emberek minden hónap első vasárnapján forgalom nélkül sétálhatnak a Champs-Élysées-n. Ezek a vasárnapok, amikor a Place de la Concorde-tól az Etoile körforgalomig tartó sugárút teljes hossza a gyalogosok és a kerékpárosok számára van fenntartva, tökéletes alkalom arra, hogy alternatív módon fedezzük fel a Champs-Élysées-t. A gyerekek számára pedig lehetőség nyílik arra, hogy kerékpárral vagy elektromos rollerrel közlekedjenek, vagy görkorcsolyázzanak a világ legszebb sugárútján!

A párizsi Eco Walks alkalmazás

A Párizs Városi Tanács Párizs Eco Walks nevű alkalmazásával gyalogosan és teljesen szabadon fedezheti fel a zöld, sok varázzsal és karakterrel rendelkező kerületeket.

Ez az ingyenes alkalmazás, amely francia és angol nyelven érhető el az App Store-ban és a Google Play-en, útvonalakat mutat be, amelyeken meglátogathatja az élénk városrészeket, az új városi fejlesztéseket, valamint a vadregényes és kulturált zöldterületeket. Még ritka vagy gyakoribb állatokat és növényeket is megfigyelhet!

fel Párizst ezeken a városi sétákon. Minden egyes sétáról képekben kaphat előzetest, térképen megjelenítheti az útvonalat, illusztrált tartalmakat olvashat, és meghallgathatja a hangos idegenvezetőt. A sétákat a saját ritmusában élvezheti, elmentheti kedvenceit, megoszthatja a különböző szakaszokat, fényképeket tehet közzé stb.