, 2021/8/16

Történelmi negyedek, titkos kertek, festői helyek ... A főváros legromantikusabb helyei az Ön számára! Szeretné meglepni kedvesét?

romantikus kiruccanás

Ajándékozza meg őt Párizs egy titkos, meghitt, autentikus és festői oldalának varázsával, amelyet kéz a kézben sétálhatnak végig. A Montmartre-tól Saint-Germain-des-Près-ig, a fedett átjárón, a Butte-aux-Cailles-on és a Mouzaïa-n áthaladva Párizs romantikus negyedeinek hatalmas választékát fedezheti fel. Montmartre, a szerelem faluja.

Montmartre, a szerelem faluja

A város északi részén, a Montmartre negyedben található Montmartre elragadó, falusias hangulata a világ minden tájáról vonzza a látogatókat. A szerelmesek imádnak eltévedni a szűk, bohém utcácskákban, amelyek a Butte lépcsőjéig kanyarognak, és a Basilique du Sacré-Coeur-hez vezetnek (a párizsi Montmartre kisvonattal is megközelíthető).

A csinos Place des Abbesses-en pedig körhintázni lehet. Ezen a téren található a Frédéric Baron és Claire Kito által tervezett "Mur des je t'aime" (Szeretlek fal). Ezen a híres mozaikon több mint 250 különböző nyelven olvasható a "szeretlek" felirat. A Montmartre-i kiruccanás megörökítéséhez rajzoltassa meg portréját a Place du Tertre egyik művészével. A közelben található a bájos Musée de la Vie romantique, egy nyugodt környezetben, ahol mintha megállt volna az idő.

A Marais, a régi Párizs gyöngyszeme

A főváros központjában található Maraisnegyed egyszerre trendi és történelmi, szűk folyosóival, polgárházaival, híres műemlékeivel és múzeumaival vonzza a szerelmespárokat. A séta nagyszerű befejezéseként a Place des Vosges és árkádjai felé vegye az irányt, amelyek Victor Hugo egykori otthonának és a XIII. Lajos téri kertnek adnak otthont a központban. Romantikus, kötelező látnivaló!

Saint-Germain-des-Prés időtlen varázsa

A bal part szívében, a 6. kerületben található Saint-Germain des Prés egy másik romantikus negyed, amelyet jól ismernek azok, akik nosztalgiával gondolnak vissza a régi idők Párizsára!

Ez a negyed gazdag múltra tekint vissza, hiszen a művészek és értelmiségiek találkozóhelye volt, akik szívesen gyűltek össze a Deux Magots és a Café du Flore kávézókban, ahol olyan írók és művészek fordultak meg, mint Jean-Paul Sartre, Pablo Picasso és Simone de Beauvoir.

A Saint-Sulpice-templom közelében fedezze fel a főváros egyik legjobban megőrzött helyét, amely Eugène Delacroix festőművész műtermének ad otthont: a romantikus Place de Furstenberg.

A fedett folyosók varázsa

Irány a Bourse negyed - a történelmi párizsi tőzsde - a 2. kerületben, és sétáljon végig a hiteles és bájos fedett folyosókon. Itt megtapasztalhatja a belle époque hangulatát. Üvegtetőkkel, bájos butikokkal és különleges atmoszférával ezek a korabeli bevásárló árkádok élvezetes sétát jelentenek. A párok szeretnek átkarolva sétálgatni itt, távol a város zajától. Ideális esős napokra!

Nem szabad kihagyni a Galerie Vivienne-t, amely csodálatos mozaikjaival az egyik legszebb a fővárosban. A Passage des Panoramas egy ínyencparadicsom, amely számos gasztronómiai címnek ad otthont, köztük egy bisztrónak, teázónak és borbárnak. Más fedett átjárók is találhatók Párizsban, különösen a 9. kerületben.

Csábít egy séta a kitaposott ösvényen kívül?

A vidék szelleme Párizsban

Pár sétál a virágos városban, Párizs. A város nyüzsgésétől távol eső romantikus kirándulásokhoz Párizsban számos "falusias" hangulatú kerület található. Délen, a Butte-aux-Cailles (13. kerület) a paradicsom egy dombtetőn fekvő szeglete. Macskaköves utcáival, kis házakkal és virágokkal teli kis kertjeivel a párok körében népszerű. A festői Mouffetard negyed (5.) régi házaival és szűk, kanyargós utcáival a régmúlt falvakat idézi.

A leveles Charonne falu (20.) pedig olyan békés, bukolikus hangulatú, hogy szinte vidéken lehetünk. Párizs további zöld zuga a Mouzaïa negyed (19.), a turisták számára kevéssé ismert, mint a 20. kerületben található La Campagne à Paris (szó szerint: a párizsi vidék).

A város keleti részén, a Père-Lachaise temető kötelező látnivaló. Ez a szokatlan hely, hogy látogasson el egy kellemes hely a szerelmesek kanyargós ösvények a sírok híres férfiak és nők, köztük Proust, Jim Morrison, Colette, Fréderic Chopin és Héloïse és Abélard ... Egy lehetőség, hogy elveszíti magát a misztikus elmélkedés.