, 2021/8/18

A PCVB fenntartható párizsi szálláshelyek chartáját aláíró szállodák helyszínei. Terrass Hotel terrasse Paris

PCVB fenntarthatóság

A Párizsi Kongresszusi és Látogatói Iroda a felelős turizmus iránt érdeklődő látogatók elvárásainak való megfelelés érdekében "A fenntartható párizsi szálláshelyekért" elnevezésű programja révén fenntartható működésre ösztönzi a párizsi szállodákat.

A szállodalátogatást követő auditálás és tematikus workshopok révén a szállodatulajdonosok segítséget kapnak a fenntarthatóság - környezeti, társadalmi és szociális - fokozásához. A 2012 júniusában elindított "Charta a fenntartható párizsi szálláshelyekért" programot 467-en írták alá. Ezek a szállodák vállalják, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek az alábbiak érdekében:

A fenntartható fejlődési célok előmozdítása, akár a házon belüli irányítás, akár mindazok felé, akikkel kapcsolatban állnak (átláthatóság, etika, törvények betartása, emberi jogok tiszteletben tartása stb; Csökkentik a víz- és energiafelhasználást; a hulladék mennyiségének csökkentése és újrahasznosítása;

Környezetbarát beszerzési politika végrehajtása; A beszállítók és a munkatársak tájékoztatása a fenntarthatósági politikákról; Tájékoztassa a vendégeket a fenntarthatósági célokról, és ösztönözze a vendégeket, hogy tartózkodásuk alatt vegyenek részt a zöld erőfeszítésekben;

Fogadja a fogyatékkal élő (fizikai, érzékszervi vagy szellemi) vendégeket a lehető legjobb körülmények között, és nyújtson számukra megfelelő tájékoztatást a turisztikai létesítmények és tevékenységek akadálymentesítéséről; Javítsa a személyzet munkakörülményeit és munkahelyi jólétét; A párizsi régió természeti és kulturális örökségének népszerűsítése; Az elért eredmények mérése; politikájuk tartós végrehajtása és nyilvánosságra hozatala.

Az alábbiakban a Chartát aláíró párizsi szállodák listája található. A csatlakozott szállodák megtalálhatók az Ile-de-France régióban és Párizs környékén (a Charles de Gaulle repülőtér közelében, a La Défense üzleti negyedben stb.):

A PCVB fenntarthatósági programjához csatlakozott szállodák Párizs közelében. A PCVB fenntarthatósági chartájának néhány aláírója Zöld Kulcs és/vagy európai ökocímke és/vagy Green Globe, EarthCheck vagy ISO 14001 tanúsítványt is kapott. Más szállodákat is arra ösztönöznek, hogy kövessék példájukat.

Hôtel Trianon Rive Gauche

3 rue de Vaugirard, Párizs, 75006 egy bájos, 4 csillagos szálloda Párizs Saint Germain des Pres negyedében, egy nagyon előnyös helyen.

Hôtel Stendhal Place Vendôme MGallery Hôtel Collection

Hotel

22 rue Danielle Casanova, Párizs, 75002

Párizs szívében, rövid sétára a Place Vendôme-tól, Párizs egyik legelőkelőbb negyedében, a Palais...... között.

Mercure Paris Opéra Louvre, lit double, Párizs © OTCP - DR

Mercure Paris Opéra Louvre

Hotel

95 rue de Richelieu, Párizs, 75002. Az autentikus és modern Mercure Paris Opéra Louvre Hotel Párizs központjában, a Galeries közelében található.

Mercure Paris Gare de Lyon TGV

Hotel

2 place Louis Armand, Párizs, 75012. Közvetlenül a kattintótorony mellett, modern és elegáns szállodánkban otthon érezheti magát, amely ideális üzleti útjaihoz.

Mercure Paris Gare Montparnasse

Hotel

20 rue de la Gaîté, Párizs, 75014. Párizs déli részén, a Montparnasse pályaudvartól 5 percre található a 4 csillagos Mercure Paris Gare Montparnasse szálloda, amely a Montparnasse pályaudvaron várja Önt.