, 2021/8/18

Regények, történetek, versek, képregények - Párizst egy könyv lapjain keresztül is bejárhatja. Az olvasás segít elszakadni a mindennapoktól? Fedezd fel Párizst a könyveken keresztül, és fedezd fel a város különböző aspektusait, miközben lapozgatod a könyveket.

a könyveken keresztül

Victor Hugótól és Emile Zolától Ernest Hemingwayen át Raymond Queneau-ig a párizsi élet végtelen inspirációs forrás volt és marad az írók és művészek számára. Tollukon és ceruzájukon keresztül a Fény városa múzsaként tárul elénk, és - korszaktól függetlenül - számos regény, vers, esszé, képregény, rajz vagy történelmi beszámoló kontextusát adja.

Az intrika és az utazás ügyes koktéljaként a könyvek a város kevésbé ismert oldalait tárják fel, és arra invitálják az olvasót, hogy látogasson el képzeletének Párizsába.

A jelenlegi egészségügyi válság miatt további értesítésig zárlatot rendeltek el, és a könyvesboltok zárva maradtak. A térképen láthatóak azok a könyvesboltok, amelyek a "kattints és vedd át" szolgáltatást nyújtják, így lehetővé téve számukra az üzletmenet folytatását. Egyszerűen csak foglalja le az Ön által kiválasztott könyvesboltban a kívánt címet, és vegye át a boltban.

Válogatás párizsi könyvesboltosaink kedvenc címeiből

A fény párizsi városa, Christopher Thomas - Photographie

Válogatta: Librairie Galignani, Paris 1er. Christopher Thomas fotográfusnak a Prestel kiadó által megjelentetett, Párizs fényét bemutató kitűnő könyve. Éppen ez az, amire mostanában szükségünk lenne! Thomas, a Galerie XII rendszeres kiállítója, a kora reggeli órákban járta Párizs utcáit, és megörökítette az ismerős helyszíneket a Notre Dame-tól az Orsay-ig, a Tuileriák kertjétől a Moulin Rouge-ig, a Szajnától a Place Vendôme-ig. A könyv jóval a lezárás előtt jelent meg, de a fotós kísértetiesen szép portréja a városról teljesen visszhangzik a jelenlegi hangulatban.

Válogatta: Librairie Artazart, Paris 10e

Március 17-én Franciaország fővárosa kikapcsolt és leállt. Egy hang sem hallatszott, kihalt utcák, néma sugárutak. Az élet egyetlen jele a galambok a két hónapig tartó ragyogó kék égbolton. Stéphane Gizard kihasználta ezt az időszakot, hogy egy Vespa robogón át- és újra átkeljen Párizson, és lefényképezze a nagy ürességet, amely felnagyította a várost. A "Párizsi csend" az első olyan fotókönyv, amely Párizst a lezárás idején mutatja be - Anne Hidalgo párizsi polgármestert idézve: "Inspiráló pillanatok (...) tehetséggel és kreativitással megörökítve".