, 2021/8/18

Párizsi programokat keres tavasszal? Íme egy gyors áttekintés az eseményekről, amelyekre érdemes odafigyelni! A hőmérséklet emelkedik, a parkokban és a kertekben megjelennek a rügyek, a szabadtéri fagylaltozók újra kinyitnak

tavasz Párizsban

.Kétség sem fér hozzá, megérkezett a tavasz! Márciustól júniusig Párizs a hosszabb és melegebb napok beköszöntével várja a párizsiakat és a turistákat egyaránt.

Az elkövetkező hónapokban különböző beltéri és különösen kültéri rendezvények keltik életre a várost a szezon előrehaladtával, ezért jegyezzék be a naptárukat!

A tavasz beköszöntével kezdetét veszi a fesztiválszezon, és tényleg mindenki számára van valami! A filmrajongók számára a március közepén megrendezésre kerülő Printemps du Cinéma lehetővé teszi, hogy a mozilátogatók kedvezményes jegyeket válthassanak a franciaországi mozikban, így akár másodszor is megnézhetik kedvenc filmjüket. A 100%-os fesztivál a La Villette-ben az előadóművészetekre, például a színházra és a táncra irányítja a figyelmet, és mindig tartogat meglepetéseket.

Ha zenét keresel, ott van a We Love Green, amely friss, meglepő programjával és a környezetvédelem iránti elkötelezettségével a fesztiválok egyik főszereplőjévé vált.

A szezon másik kihagyhatatlan eseménye a Múzeumok Európai Éjszakája. Ezen a május közepén megrendezett varázslatos éjszakán ingyenes belépést nyerhetünk a város legjobb kiállításaiba. Minden évben egyedi programot kínálnak, izgalmas keveréke a művészeti bemutatóknak, előadásoknak, filmvetítéseknek és koncerteknek.

Több mint 1800 múzeum, köztük a Louvre, az Arab Világ Intézet és a Musée d'Orsay vesz részt ezen a különleges eseményen, és mindenféle csodálatos meglepetést szerveznek a látogatóknak.

Notre-Dame de Paris fleurs printemps

Párizsban minden tavasszal húsvéti programok egész sora várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt, a tojásvadászattól kezdve a családi művészeti és kézműves műhelyeken át a kincskeresésig és a koncertekig. Emellett az ínyencek megismerkedhetnek a párizsi csokoládémesterek különleges alkotásaival.

A kiállítások és vásárok tekintetében a Porte de Versailles-i Párizsi Expo Porte de Versailles indítja a szezont a várva várt Foire de Paris rendezvénnyel. Ez az 1904 óta évente megrendezésre kerülő vásár a vásárlási, megtekintési és megismerési lehetőségek igazi kincsesbányája. Az egyik ilyen látványosság a Concours Lépine, egy nemzetközi verseny, amely a leginnovatívabb, leghasznosabb és legmerészebb találmányokat díjazza.

Egy egészen másfajta vásár a Foire du Trône - ez az óriási párizsi kirakodóvásár áprilisban és májusban kerül megrendezésre a Pelouse de Reuilly-ben, a város 12. kerületében, és azt ígéri, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt jól szórakoznak majd. A vásár közel 350 attrakcióval és 80 körhintával büszkélkedhet, emellett zenei műsorokkal és édességeket árusító standokkal, és mindezek befejezéseként egy fantasztikus tűzijátékkal!

Április az Európai Kézműves Napok hónapja is, egy egyhetes rendezvény, amelynek keretében a nagyközönség találkozhat a hivatásos kézművesekkel, akik bemutatják legújabb izgalmas és eredeti alkotásaikat. A repülés rajongói számára a kétévente egyszer megrendezésre kerülő Párizsi Repülőnapot ajánljuk, amely közel 2400 kiállítójával és 150 repülőgépével a világ legnagyobb repülőgépes rendezvénye. Készen áll a felszállásra?

A tavasz a legjobb időszak az aktivitásra, és mi mással is indíthatná jobban a szezont, mint a Párizs Maratonnal. A minden áprilisban megrendezésre kerülő, nemzetközileg elismert sporteseményen a futók 42 km-es útvonalat tesznek meg a városon keresztül, a Champs-Elysées-től a Place de la Bastille-on, a Pont de Bir-Hakeimen és még a Bois de Boulogne-on keresztül is. Évről évre egyre több résztvevő és támogató gyűlik össze, és ma már közel 60 000 futó vesz részt ezen az izgalmas kihíváson a világ minden tájáról.

A lovak szerelmesei is megtalálják a számításukat, hiszen minden tavasszal megkezdődik a lovasversenyek szezonja. Először is ott van a Grand Palais központjában megrendezett, nagy presztízsű Saut Hermès díjugrató verseny, majd az ikonikus Grand Steeple-Chase, amelyet 1874 óta rendeznek meg az Auteuil Hippodrome-ban. Végezetül pedig készüljön fel a Chantilly-i lóversenypályán megrendezésre kerülő Prix de Diane-ra, amely egy hagyományos, de elegáns versenynapot kínál.

Ahogy a tavasz átadja helyét a tűző nyári napsütésnek, Párizs még egy eseményt tartogat a tarsolyában: a francia nyílt teniszbajnokságot. Ez a nemzetközi tenisztorna a világ egyik legrangosabb teniszversenye, a négy Grand Slam-torna egyike, és évente mintegy 480 000 néző előtt nyitja meg 20 salakos pályáját, hogy megnézze, hogyan mérkőznek meg egymással kedvenc játékosai.