, 2021/8/18

Romantikus, rendhagyó, elbűvölő... egy hajókázás a Szajnán mindig felejthetetlen pillanat. Ha van olyan kirándulás, amit nem szabad kihagyni Párizsban, akkor az a Szajna partján való utazás kell, hogy legyen ... az egyik hajó fedélzetén, amely fel-le hajózik!

körutazások

Ha van olyan kirándulás, amit nem szabad kihagyni Párizsban, akkor az a Szajna partján való utazás kell, hogy legyen ... az egyik hajó fedélzetén, amely fel-le hajózik! Miközben elsiklik, megcsodálhatja a város legszebb műemlékeit, köztük a Notre-Dame-ot, a Conciergerie-t, a Grand Palais-t és az Eiffel-tornyot.

A lenyűgöző látnivalók tekintélyes felvonulása, amely egyedülálló utazást tesz lehetővé. A főváros ikonikus látnivalóinak megtekintéséhez érdemes hajókirándulást tenni például a híres Bateaux-Mouches egyikén vagy az elegáns Bateau Ivre Maxim's-on.

A Les Vedettes de Paris és a Vedettes du Pont Neuf is kínál különböző típusú hajókirándulásokat, például a "Párizs éjjel" túrát, amely egy másik perspektívából mutatja be a várost: a kivilágított hidakkal és műemlékekkel a város egy hatalmas filmforgatás látványát nyújtja. Felhívjuk figyelmét, hogy a Vedettes de Paris, akárcsak a Bateaux Parisiens (croisière enchantée), gyerekeknek is kínál sétahajózást: nagyszerű a kis édesvízi hajósoknak.

Vagy tegye romantikus kiruccanását még csillogóbbá a Vedettes du Pont Neuf által kínált La Parisienne pezsgős hajókirándulással! A Lakana Paris Cruise privát hajókirándulást kínál Önnek egy klasszikus hajón, kapitányi szolgáltatásokkal.

Sétahajózások a Saint-Martin csatornán

Bár a Szajna a Fény városának ikonikus folyója, Párizsban más hajózható vízi utak is vannak! A Canal Saint-Martin is remek hely egy eredeti és festői hajókiránduláshoz. Átjárható zsilipjeivel és lengőhídjaival vonzza az autentikus, bájjal teli Párizs szerelmeseit.

A Musee d'Orsay, a Philharmonie és a Geode például szerepel a Paris Canal által javasolt csatornasétahajózás programjában. A Canauxrama hajói többféle sétahajózást kínálnak a párizsiak Párizsának felfedező túrájától a Marne partjainak egynapos kirándulás keretében történő felfedezéséig!

A saját hajó kapitánykodásához pedig a Marin d'eau douce hajókat ad bérbe, hogy az emberek saját tempójukban hajózhassanak a csatornán! Egyedülálló lehetőség Párizs felfedezésére a víz mentén.