, 2021/8/16

Párizs, a divat fővárosa? A mondást már nem kell bizonyítani! Sikk, Haute Couture, bohém, trendi.

bevásárló negyedek

Annyi stílus van, ahány párizsi lakos, és ezért annyi helyen vásárolhatsz a vágyaidnak megfelelően! Fedezze fel azokat a kerületeket, ahol a legkeresettebb butikok virágoznak. Az Aranyháromszög: a hely, ahol lenni kell.

A Champs-Élysées, a Montaigne és az V. György sugárút között fekvő negyed a város egyik legelegánsabb negyedének számít. Ezért nem meglepő, hogy néhány nagy név itt telepedett le. Chloé, Laulhère, Dior, Christophle, Guerlain, Hermès, Louis Vuitton, Saint Laurent... A legrangosabb márkák mind a párizsi aranyháromszög szívében találhatók, és a világ legszebb sugárútján olyan elérhetőbb divatmárkák mellett, mint a H&M, a Sephora vagy a Nike, mind jelen vannak. A kerület jelszava? A nagyság őrülete.

Saint-Germain-des-Prés / Sèvres Babylone / rue de Rennes: a bal part dolce vitája.

A divat és a gasztronómia egy gyönyörű szerelmi történetben találkozik Saint-Germain-des-Prés közelében, a 6. kerületben. Az azonos nevű templom körüli utcák, egészen a Sèvres Babylone-ig és a rue de Rennes-ig, tele vannak jó sétálóhelyekkel. A vásárlás szerelmesei mindenféleképpen megtalálják a boldogságukat a mitikus Bon Marché áruházakban, a sugárutak nagy nevei között, vagy a környék couture és designer butikjaiban és értékes parfümériáiban. Ami a gasztronómiát illeti, a Grande Épicerie, a Meert, a Tarte Tropézienne és a Pierre Marcolini az ínyencek örömére szolgál!

Haussmann-Opéra- Saint-Lazare: a vásárlás történelmi temploma.

A Haussmann-Opéra-Saint-Lazare tér mindig is a párizsi bevásárlások központja volt. El kell mondani, hogy a Galeries Lafayette 1912-es megnyitása adta meg az alaphangot egy olyan kerület számára, amelybe ezután érkezett a Printemps és számos olyan eklektikus, de kimerítő és meglepő cím, mint a Drouot aukciósház vagy a JouéClub falu. A nagy nevek, a legmodernebb márkák, az élelmiszerüzletek, a konceptüzletek, mint a Citadium vagy a Place Vendôme ékszerüzletei között, bármit is keres, biztosan megtalálja!

Marais: divatos divat

Az alkotás és a trendi, bohém életstílus szele fúj a történelmi Marais-negyedben, a Rue des Archives-tól a Place des Vosges-ig, a Rue des Rosiers-en és a Place des Francs-Bourgeois-n keresztül. Divat (Bensimon, Muji, Cos, Maje, Sandro...), bőrápolás (Jo Malone, Guerlain...), galériák, pékségek és luxus élelmiszerboltok (Pierre Hermé, Pâtisserie Michalak...), konceptüzletek (Merci, Bonton...)... A legmodernebb és legkívánatosabb butikok nyitottak itt üzletet, a szépség és a jó ízlés szerelmeseinek nagy örömére.

Mártírok - Pigalle: a feltörekvő bobo hely

Pigalle-ban, a hegy lábánál, a Mártírok negyedében egyedülálló hangulat uralkodik. A So-Pi-ben (South Pigalle), ahogyan egyesek szeretik hívni, a turisták és a szeszélyes lakosok keresztezik egymást, és ez az, ami egy szelíd, régimódi bájjal teli életmódot hoz ezekre az emelkedő utcákra.

Így az üzletek büszkén mutatják be ezt az egyedi identitást. A kis designer butikokat és vintage ruhaboltokat, mint például a Zac & Sam, a Chezelle és a Chiffon & Basile, kávézók vagy finom és elkötelezett élelmiszerboltok, mint például a Causses vagy a RAP szaküzletek szakítják meg. Itt mindig találsz valami mást és figyelemfelkeltőt.

Palais Royal: minőség és elegancia mindenekelőtt

A Richelieu által építtetett Palais Royal negyed mindig is az élet színhelye volt, és az azt szegélyező árkádok mindig tele vannak kézművesek üzleteivel. Ez az identitás az idők folyamán megmaradt, és a kert környéke, a Louvre, az Opera és a rue Saint-Honoré között, még mindig Párizs egyik legnépszerűbb bevásárlóközpontja.

Didieu Ludot kis fekete ruhái, Annick Goutal parfümök, Frédéric Malle bőrápolási termékek, divatos Kitsuné pulóverek, Lalique dekorációk és Michel Cluizel csokoládék... A know-how, a kézművesség és a kiválóság mind-mind jelen van.

Montmartre: élvonalbeli és eredeti vásárlási lehetőségek

A Montmartre és a Sacré-Cœur negyed számos kincset kínál. Ha a turisták a bazilika, a Place du Tertre és a bájos sikátorok miatt is kedvelik, a párizsiak a divatos és különleges üzletei miatt nem győzik értékelni. Itt olyan divatboltokat talál, mint a Maje, a Ba&sh vagy a Karl Marc John, valamint eredeti ékszereket az Emmanuelle Zysman üzletben.

Eredeti kiegészítőkért látogasson el a Frou-Frou vagy a Tienda Esquipulas, egy dél-amerikai koncepcióüzletbe, ínyenceknek pedig a Maison Georges Larnicolba. Montmartre, ideális hely egy kicsit másfajta vásárlásra.

Rue de Passy: elegáns divat

A 16. kerület lakosainak a DNS-ében van az elegancia. A kerület legnagyobb bevásárlóutcája, a rue de Passy a precíz divat helyszíne, tökéletes szabásokkal és jól megválasztott anyagokkal. Ennek az utcának az igazi erőssége a Passy Plaza bevásárlóközpont, ahol minden stílusú és költségvetésű üzletet megtalálhat. Ha a nagy klasszikus márkák, mint a GAP vagy a H&M jelen vannak, akkor könnyű más, egyedibb márkákhoz, például az Ekyoghoz fordulni.

Nem szabad kihagyni, Isabel Marant tervezőnő legszebb butikját egy magánvillában rendezte be, csak egy kőhajításnyira, az Avenue Victor Hugo sugárúton. Ezt látni kell. Egy kis édességért pedig a rue de Chaillot-n található Cyril Lignac cukrászda tökéletes választás, hogy visszanyerje erejét, mielőtt folytatja a vásárlást.

A 17. kerület: divatos vásárlási lehetőségek Párizs nyugati részén

A Porte Maillot és a Parc Monceau között a 17. kerület egy kellemes városrész, ahol kellemes üzletekben lehet sétálgatni. Rue de Lévis, Batignolles, Rue de Courcelles... Egy bevásárló körút elengedhetetlen ahhoz, hogy felfedezzük ezeket a minifalvakat és meglepődjünk. A klasszikus és kihagyhatatlan divatbutikok mellett számos divatos és minőségi koncepcióüzlet - mint például a Bastien de Almeuda, a le Bazaristan, a Firmaman, a French Touche vagy akár a Désordre Urbain - nyitotta meg itt kapuit.

De mindenekelőtt a kerület különösen híres piacairól és élelmiszerüzleteiről, ahol olyan jó termékeket találhat, mint a La Boutique des Pruneaux, az au Bonbon Royal vagy a Scoop me a cookie! Egyébként a Palais des Congrès bevásárlóközpontban mindent megtalál, amit keres (vagy nem keres). A tökéletes hely a hatékony vásárláshoz!