, 2021/8/16

Kizárólag gyalogosoknak fenntartott utcák, városrészek és egész kerületrészek: fedezze fel Párizst autó nélkül!

sétálóutcák

Párizs történelmét és kultúráját csendes és forgalommentes környezetben fedezheti fel a város számos sétálóutcájának köszönhetően! A fővárosban egyre több ilyen területet tiltanak le a motorizált járművek számára, akár egész évben, akár hétvégén.

Egész évben gyalogosan járható utcák és területek

Párizsban mintegy száz utca, köztük a Rue Cler, a Rue de Lévis, a Rue de Lutèce és a Rue des Barres sétálóutcák! Minden kerületben van néhány, és öröm végigsétálni rajtuk. Az év minden napján a központi Les Halles negyed csak a gyalogosok számára van fenntartva: sétáljon egyet a környéken a Centre Pompidou látogatása után, vegyen szuvenírt a családdal a Canopée des Halles alatt, és igyon egy italt egy kávézó teraszán a Rue Montorgueil-ben anélkül, hogy a forgalom zavarná.

Micsoda luxus! A Notre-Dame és a Luxembourg-kertek körül számos sétálóutca van, amelyek tele vannak történelemmel: A Rue de la Huchette az éttermeivel és jazzklubjaival, és különösen a Rue Mouffetard a számos helyi élelmiszerüzlettel, amelyek ideálisak a francia gasztronómia felfedezéséhez.

A Bercy park mellett a Cour Saint-Emilion egy sétálóutca, amely egy hosszúkás, sétálóudvar, és amelyet butikokká, kávézókká és éttermekké alakított egykori borraktárak szegélyeznek. Tökéletes hely a vásárlásra a forgalmas utaktól távol. Egy másik sétálóutca, amely tipikusan párizsi, sétálóutca, a Rue Daguerre. A Denfert-Rochereau-hoz közeli, nyüzsgő, falusias hangulatú utcában helyi pékek, sajtárusok és tipikus kávézók találhatók, amelyekben nyugodt légkör uralkodik.

Párizs történelmi és kihagyhatatlan tereit gyalogosan is újra felfedezhetjük, mivel sok közülük gyalogos sétálóutca. A legfrissebb - és nagyon sikeres - példák erre a Place de la République és a Place de la Bastille. Végül Párizs számos pompás fedett átjárója építészeti érdekességgel bír, és a gyalogosok számára van fenntartva. Igazi gyöngyszemek, amelyeket bármikor felfedezhetünk.

A Parc Rives de Seine rakpartjai

A kiterjedt Parc Rives de Seine a vízparton sétálni vágyók számára nyújt kellemes kikapcsolódást. Tíz hektárnyi rakpartot alakítottak ki a gyalogosok és a nem motorizált járművek (kerékpárok, görkorcsolyák, roller stb.) számára. Nyáron itt kávézóteraszok nyílnak, uszályos étterem-bárok, pétanque-pályák és számos játék a gyerekeknek. Egy lélegzetvételnyi friss levegő a városban és egy kellemes hely a családdal való kikapcsolódásra.

A párizsi Respire területek: minden hétvégén a gyalogosok számára fenntartott területek.

A gyalogosok számára fenntartott helyek számának növelése érdekében Párizs városa létrehozta a "Paris Respire" területeket: vasárnap és ünnepnapokon az autók elől elzárt területek, amelyek lehetővé teszik, hogy mindenki élvezhesse a forgalom- és zajmentes utcákat.

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy felfedezze a Montmartre, a Marais és a Canal Saint-Martin negyedeket, amikor ezeken a napokon kizárólag a gyalogosoké a terep!

Autómentes napok. A hónap első vasárnapján a híres Champs-Elysées sugárút teljes hosszában a gyalogosoké. Egyesek a macskaköveken piknikezve és a gyerekeket a "világ legszebb sugárútján" játszva veszik birtokba a teret! Szokatlan élményt nyújt a Diadalívvel szemben.

Minden hónap első vasárnapján a gyalogosok is kihasználhatják a főváros 1., 2., 3. és 4. kerületének szinte teljes gyalogosforgalmát. Végül az év megkoronázása a városi séták vagy a családi séták rajongói számára a város autómentes napja. Ebből az alkalomból Párizs gyalogos faluvá válik, ahol a motorizált járművek az egész városban tilos közlekedni. A következő alkalomra 2021. szeptember 19-én kerül sor. Mentsd el a dátumot, és készítsd elő az edzőcipődet!