, 2022/10/28

Párizs városát a fine dining és a luxus csúcsának tartják. Itt találhatóak a legdrágább és leghivalkodóbb szállodák, bevásárlóközpontok és éttermek, amelyeket pénzért meg lehet vásárolni.

drága éttermek

Íme néhány a legdrágább párizsi éttermek közül. Gyönyörködjön a szemében és a gyomrában.

Le Jules Verne

Az Eiffel-torony második emeletén található étterem felháborító kilátással és felháborító árcédulákkal rendelkezik. Az étkezés itt személyenként 300 dollár, azaz 124 ezer forint, körül mozog (aktuális árfolyamon).

Epicure

Az ötcsillagos Le Bristol luxusszállodában található Epicure tökéletes hely a jól szituált ínyencek számára. A szezonális menü ára 350 dollár, a borok nélkül.

Alain Ducasse au Plaza Athenee

A kristálycsillárral tündöklő Alain Ducasse au Plaza Athenee-nek nagyszájú neve és nagypénzű étterme van. A prix fixe Jardin-Marin menü ára 425 dollár.

Le Meurice

Nem meglepő, hogy Alain Ducasse egy újabb párizsi étterem vezetője. A 18. századi stílusú teremben helyet foglaló vendégek 500 dollárra számíthatnak fejenként.

Guy Savoy étterem, Monnaie de Paris

A nagyrészt Párizs legdrágább éttermeként ünnepelt Guy Savoy a lista élén áll egy személyenként 525 dollárba kerülő menüválasztékkal, amely egy 18 fogásos menüt tartalmaz homárral és articsókalevessel, fekete szarvasgombával.

Valószínűleg még egy lottónyertes sem minden nap engedné meg magának, hogy itt étkezzen. Még akkor sem, ha most éppen az eurojackpot várható főnyereménye 43 milliárd forint.