, 2021/8/14

Eiffel-torony, Notre-Dame, Champs-Elysées, Párizs számos csodálatos látnivaló van.

 párizsi hétvége

Üdvözlet Párizsban! A főváros tele van kihagyhatatlan helyekkel és tennivalókkal, ha első párizsi útját tervezi. Ez egy különösen varázslatos utazás lesz, és mindig vissza akar majd térni .

Első nap

A nap kezdetén a híres művész, Leonardo da Vinci Mona Lisája várja Önt a Louvre Múzeumban. A történelem és a kultúra szerelmeseit a múzeum számos más galériája is vonzza majd. A Louvre megtekintése után a csodálatos Tuileriák kertjén keresztül sétálhat a híres Place de la Concorde-hoz, ahol obeliszk áll. Ha továbbmegy a Madeleine és az Opéra negyedek felé, rengeteg jó étkezési lehetőséget talál. Egy javaslat ebédre: próbálja ki a Café Marly-t.

Délután a PariscityVision buszos túrán a város legjavát ismerheti meg, panorámás kilátással Párizs leghíresebb műemlékeire. Használja ki a boulevard Haussmannon való megállást, és vásároljon az elegáns Grands Magasins (nagy áruházak) üzletekben. Most már nagyon közel van a Montmartre-hoz, így ez egy jó alkalom a Sacré-Coeur bazilika megtekintésére.

Zárja le ezt a csodálatos napot egy kabaréban! A Moulin Rouge-ban, a híres Pigalle negyedben vagy a Lido-ban, hogy stílusosan fejezze be a Champs-Élysées-n.

Második nap

Itt az ideje, hogy meglátogassa az Eiffel-tornyot, a Trocadérot és a Champs de Marst. Ezt a mitikus kerületet az Eiffel-torony uralja. Fejezze be a délelőttöt egy jól megérdemelt ebéddel, például a Café du Marché-ban, a rue Cler-en.

Délután fedezze fel az Île Saint-Louis-t és az Île de la Cité-t, ahol a Notre-Dame, a Sainte-Chapelle és a Conciergerie található. Sétáljon végig a Szajna rakparton, és nézze meg a hajókat, vagy nézelődjön a rakparton a "bouquinistes" (folyóparti könyvkereskedők) standjainál. Folytassa útját a Pantheon által uralt latin negyedbe. Annyi izgalmas felfedezés ...

És még sok minden más is következik ... Ma este vacsorázzon egy hajón, majd menjen el egy jazzkoncertre a Saint-Michelben található Petit Journalba.

Harmadik nap

Már az utolsó nap? Engedje magát elcsábítani egy városon kívüli kirándulásra. Látogasson el a Versailles-i kastélyba és annak fenséges parkjába és kertjébe. Kényeztesse magát egy vacsorával a La Petite Venise étteremben, mielőtt elindulna felfedezni a Trianont és Marie Antoinette lakhelyét.

E három csodálatos nap alatt a Paris Museum Pass és a Paris Passlib' megnyitja Önnek az ajtókat, hogy teljesen szabadon látogathassa meg Párizs legfontosabb műemlékeit!

A Louvre Múzeum: a felfedezés véget nem érő utazása.