, 2021/8/18

Kövesd a tinédzser női szuperhős nyomát Párizs kertjein, múzeumain, műemlékein és szökőkútjain keresztül. Párizs képezi a hátterét a jól ismert "Csodálatos" című animációs tévésorozatnak.

katicabogár

Tales of Ladybug & Cat Noir" című filmhez. A főváros kertjei, múzeumai, műemlékei, terei és szökőkútjai kiemelt szerepet kapnak a fiatal nézőknek szóló sorozat epizódjaiban. Kövesse a hősnő, Katicabogár nyomdokain, és induljon el a gyerekekkel Párizs örökségének kincseit felfedezni.

Az Eiffel-torony

Az Eiffel-torony - Párizs és Franciaország leghíresebb szimbóluma - Marinette Dupain-Cheng, azaz Katicabogár abszolút kedvenc műemléke. A Gustave Eiffel által az 1889-es Nemzetközi Kiállításra tervezett 324 méter magas kovácsoltvas torony, amelyet a Vasladynek is neveznek, a Champ-de-Mars-on áll, és világítótoronyként magasodik a város fölé.

Úgy volt, hogy 20 év után lebontják, de kiállta az idő próbáját. Hála Ladybugnak és Cat Noirnak, a Párizs elpusztítására törekvő "akumatizált" szupergonoszok (gonosztevővé változott átlagos párizsiak) támadásainak is ellenállt. Ez a kihagyhatatlan - ugyanolyan elpusztíthatatlan, mint a két fiatal szuperhős - minden epizódban megjelenik.

Trocadéro

Amikor nem a Hawk Moth által küldött gonosz akumák elfogásával van elfoglalva, Marinette szívesen találkozik barátaival, Alyával, Adriennel és Ninóval a "Trocában", ahol új ruhái megtervezéséhez is inspirációt talál. A Trocadéro a folyó túlpartján álló Eiffel-toronnyal szemben kertekkel, tavakkal és néhány szép épülettel büszkélkedhet. Induljon a Place du Trocadéro téren, a Palais de Chaillot-val szemben. Innen élvezheti Párizs egyik legszebb kilátását, és lélegzetelállító kilátás nyílik az Eiffel-toronyra.

A Louvre

Katicabogár hárítja el a Louvre belsejében három akuma támadását - Jalil Kubdel, aki átváltozott A fáraóvá; A pantomim és Volpina, aki elképesztő illúziókat teremt. A világ legnagyobb múzeuma eredetileg egy vár volt, amelyet azért építettek, hogy megvédje Párizst a normann támadásoktól. Ma 243 000 m²-es területen terül el, és mintegy 35 000 alkotást mutat be. A múzeum 403 teremmel, 14,5 km hosszú folyosóval és 10 000 lépcsőfokkal rendelkezik. Sétáljon körbe, és szívja magába a több mint 800 éves történelmet, és csodálja meg az I.M. Pei által tervezett üveg- és fémpiramist, ahol Katicabogár egy másik kalandja játszódik.

Jardins des Tuileries

A Tuileriák kertjei a Louvre és a Place de la Concorde között találhatók, a Szajna és a Rue de Rivoli által határolva. Ez a 16. századi párizsi park a színhelye Katicabogár és Cat Noir összecsapásának Backwarderrel, egy szupergonosszal, aki azzal pótolja az elvesztegetett időt, hogy ellopja azt a párizsiaktól. Az André Le Nôtre tájépítész által tervezett, csodálatos francia stílusú kertek mészkerítéssel szegélyezett sikátorain keresztül emlékezetes üldözés veszi kezdetét. Ki tudja, hogy a "kwamis" Tikki és Plagg - két manószerű lény, akik Cat Noir és Ladybug segítségére vannak - nem rejtőzik-e valahol a kertekben?

Diadalív

A Diadalívnél Vincent Asa átváltozik a félelmetes akuma Numeric-ké, és terrorizálja a Champs-Élysées környékét. A Diadalív a Place de l'Etoile közepén áll, ahonnan tizenkét sugárút indul. Napóleon az austerlitzi csatában aratott győzelme után rendelte meg, hogy tisztelegjen katonái előtt, akiket "diadalíveken keresztül" kívánt hazatérni.

A Diadalív két fő és két kisebb boltozatból áll, és a forradalom és az első birodalom jeleneteit ábrázoló dekoratív domborműveket tartalmaz. Az oszlopokba e korszakok nagy csatáinak neveit vésték be. Az emlékmű talapzatába 1921-ben építették be az Ismeretlen katona - az első világháborúban elesett katonák - sírját.

Diadalív - Place Charles de Gaulle Etoile, Párizs 8.

Tour Montparnasse

A Tour Montparnasse olyan akciódús epizódot ihletett, mint bármelyik hollywoodi thriller. A Gorizillává akumatizált Adrien testőre a 210 méter magas torony tetejére üldözi Cat Noirt és Ladybugot, amely látványos 360°-os kilátást nyújt Párizsra. A felhőkarcoló az egykori Montparnasse pályaudvar helyén épült, és 1973-ban adták át. Súlya 56 vasbeton pilléren nyugszik, amelyeket 70 méter mélyen a föld alá temettek.

Lycée Carnot

Katicabogár (Marinette) és Cat Noir (Adrien) történetesen szintén két hétköznapi tinédzser, akik a Collège Françoise Dupont-ban tanulnak: Fantômette, egy másik fiatal női szuperhősnő alteregója, aki a névadó francia képregénysorozatban maszkot öltve küzd a bűnözés ellen. A sorozat írói a 17. kerületben található Lycée Carnot-t választották Marinette és Adrien iskolájának mintájául. Az 1869-ből származó Lycée Carnot nagy udvarral rendelkezik, amelynek üveg-fém tetejét Gustave Eiffel tervezte. A tantermek klasszicista stílusú tégla- és kőépületekben találhatók.

Hôtel de Ville

Egyetlen párizsi séta sem lenne teljes Ladybug nyomában a Hôtel de Ville meglátogatása nélkül, amely a főgonoszok gyakori célpontja. Ez a Théodore Ballu és Edouard Deperthes építészek által tervezett csodálatos épület Európa legnagyobb önkormányzati épülete, amely 1357 óta a párizsi városi tanács székhelye. Homlokzatán 200 híres párizsiakat ábrázoló szobor található.

Place des Vosges

A Dupain-Cheng pékség melletti parkot a Place des Vosges ihlette. A sorozatban a parkban található a Katicabogár és Chat Noir szobra, amelyet Théo Barbot fiktív művész szobrászművész faragott. A valódi Place des Vosges - Párizs legrégebbi tere - a Marais negyedben található. A tér 1605-ben épült egy királyi palota, a Palais des Tournelles helyén, és eredetileg valóban Place Royale-nak hívták. A teret 36 pavilon veszi körül, amelyek mind egyformák, kivéve a király saját pavilonját a déli végén és a királynéét az északi végén, mindkettő szándékosan magasabb.

Canal Saint-Martin

A Canal Saint-Martin, egy közkedvelt párizsi menedékhely a trendi negyed közepén, a "Csodálatos" 3. évadának két epizódból álló fináléjában tűnik fel. A 19. század elején épült csatorna, amely a Bassin de la Villette-et köti össze a Szajnával, 4,5 km hosszú. A 10. és 11. kerületeken halad keresztül, és négy zsilip választja el a medencéit (Bassin des Morts, Bassin du Combat, Bassin Louis-Blanc, Bassin des Récollets és Bassin des Marais), hat gyalogosjárda, valamint két rögzített és két forgó híd.