, 2021/8/18

A városnézés az egyik legjobb módja annak, hogy felfedezzük Párizs kincseit, titkait és legendáit.

túrák és séták

A túra az egyik legjobb módja annak, hogy felfedezzük Párizs kincseit, titkait és legendáit. Gyalog, busszal, idegenvezetővel vagy anélkül: íme a teljesen ingyenes párizsi túrák listája. Rengeteg nagyszerű ötlet a látogatásokhoz.

A Párizsi Kongresszusi és Látogatói Iroda számos tematikus útvonaljavaslatot kínál a fővárosban, a különböző kerületekben és a vásárlás és/vagy a városnézés iránti érdeklődés alapján. Minden ízlésnek találunk témát: legendás Párizs; Párizs egy falu; szokatlan Párizs és még sok más.

A Párizs városa számos önvezető sétát mutat be a különböző kerületek felfedezéséhez, valamint a Balades Paris Durable, egy 20 vagy több sétából álló sorozatot, amely a főváros alternatív oldalának megismeréséhez nyújt ízelítőt.

A filmrajongók számára a Párizs városának moziútvonalai, a Les Parcours Cinéma, a francia fővárosban forgatott filmekben szereplő híres, nem mindennapi és/vagy történelmi párizsi negyedekbe vezetnek el: Chocolat, La Môme, Ratatouille, Le Petit Nicolas, Az ördög Pradát visel stb.

Az anekdotákat és történelmi információkat a Cityzeum.com és a Zevisit.com honlapokról letölthető ingyenes podcastok tartalmazzák. Vegye fel a fejhallgatót, és hallgassa meg a podcastokat, hogy egy séta során friss betekintést nyerjen a különböző párizsi negyedekbe (Grands Boulevards, Marais, Invalidusok stb.).

Ha Párizs legautentikusabb helyeit szeretné felfedezni, vegye fel a kapcsolatot egy "üdvözlővel". Ezek az önkéntes idegenvezetők ingyenes sétákat tesznek a város kevéssé ismert részein, és megmutatják azt a Párizst, amelyet ők ismernek és szeretnek. A túrákat a Párizs-üdvözlők oldalon lehet lefoglalni.

A Paris mal anders idegenvezetők ingyenes túrákat és tevékenységeket kínálnak német nyelvű látogatóknak. Zöldre vágyik? Irány a főváros számos parkja és kertje! Párizs városa ingyenes tárlatvezetéseket szervez a 18. kerületben található Jardin sauvage Saint-Vincentben.

További információ a parkokban és kertekben tartott idegenvezetésekről.

Induljon el a Jardin des Tuileries felfedezésére egy ingyenes túra keretében a parkőrök társaságában. A túrák 15.30-kor kezdődnek a Diadalív du Carrousel du Louvre (a Place du Carrousel téren található boltív) lábánál szombatonként, vasárnaponként és ünnepnapokon, áprilistól október végéig.

A Greeters párizsi önkéntesek, akik ingyenes sétákat tartanak Párizsban. Minden séta alkalmat ad arra, hogy felfedezzük Párizs egyes területeit.

Paris mal anders - Groupe, Párizs © Roman KUGGE

Paris mal anders

Vezetett túrák

A Paris mal anders privát és ingyenes német nyelvű idegenvezetést kínál Párizsban. A turisták velünk fedezhetik fel a Montmartre-t......

Jardin des Tuileries, Párizs © Thinkstock

Jardin des Tuileries

Park, kert, sétány

Place de la Concorde, Párizs, 75001

A Tuileriák kertje a nevét azokról a cserépgyárakról kapta, amelyek korábban Medici Katalin királynő helyén álltak.

Jardin sauvage Saint-Vincent

Park, kert, sétány

17 rue Saint-Vincent, Párizs, 75018

A hosszú időre elhagyatott, lejtős telket bodzafák, rókagombák, szeder, borostyánok elborították.