, 2021/8/18

Ismerje meg az összes ingyenes gyermekprogramot, az oktatási tevékenységektől a sportműhelyekig. Irány a múzeumok!

programlehetőségek gyerekekkel

Musée National d'Histoire Naturelle - Galerie des Enfants - Mezzanine Globe Terrestre - Párizs - © MNHN M. Voyeux. Top 5 múzeum, amely ingyenes a gyerekeknek

A gyerekek által legjobban kedvelt múzeumok közül néhányba még a belépésért sem kell fizetni! A kitömött állatok rajongóit lenyűgözi a Muséum national d'histoire naturelle Grande Galerie de l'évolution (26 éves kor alatt ingyenes), a kis ínyencek pedig nem hagyhatják ki a Musée gourmand du chocolat-t, amely felnőtt kíséretében 6 éves kor alatt ingyenes.

Ha egy nagyszerű családi kirándulásra vágyik, menjen el, és gyönyörködjön a csodálatos gépekben és életnagyságú találmányokban a Musée des Arts et Métiers-ben (26 éven aluliak számára ingyenes). Szívesen összemelegedne a nagy és jó emberekkel? Nézze meg a viaszfigurákat a Grévin Parisban (6 éven aluliaknak ingyenes). A kezdő tudósokat lenyűgözi a gyakorlatias Cité des Sciences et de l'Industrie, ahol mindenféle kísérleteket végezhetnek (a kiállítások 2 éves kor alatt ingyenesek). Érdemes megjegyezni, hogy a Cité-ben található akvárium egész évben ingyenes és mindenki számára nyitva áll!

Hasznos tipp: Családi múzeumlátogatást tervez? Jó hír, hogy néhány nagyobb múzeumban gyermekbarát idegenvezetők segítik a szórakoztató kalandot. A Louvre játékos, letölthető gyerekútvonal-térképet/játékot kínál a weboldalán, a Musée d'Orsay dedikált Les Petits M'O weboldala 5-18 éveseknek, a Musée des Arts et Métiers házában található játékfelmérők vagy a Manip's vagy a Musée de l'Homme játékfüzetek. Más kiállítási helyszíneken is vannak gyermekeknek szóló tárlatvezetők, érdeklődjön.

Számos kulturális helyszín szervezett szórakoztató tevékenységeket és műhelyeket a gyerekeknek, amelyek teljesen ingyenesek: A 104-ben a Maison des Petits (Gyermekek Háza) egy adott téma vagy műalkotás köré szervez workshopokat, eseményeket, felolvasó foglalkozásokat és játékokat 0-5 éves korú gyermekek számára.

A Fondation Louis Vuitton minden hétvégén 15 perces Micro-visit & Storytime-ot szervez a 4-8 évesek számára felnőtt kíséretében, ingyenes belépéssel és előzetes bejelentkezés nélkül. A francia iskolai szünetekben a nyitvatartási idő változhat, ezért előre tájékozódjon.

A Musée des Arts et Métiers 7-12 éves gyerekekkel érkező családok számára Discovery Questet tart, amely egy gyermekbarát útvonalon vezeti őket a múzeum állandó gyűjteményeiben. Előzetes bejelentkezés nem szükséges, és a múzeumi belépőjegy felmutatásával ingyenes. Ne feledjék, hogy a 26 éven aluliaknak mindig ingyenes a múzeumba való belépés.

Az Institut du Monde Arabe szerdánként és szombatonként, illetve keddtől szombatig (a C zóna iskolai szüneteiben) 15 órakor meseórát tart, amely 4 éves kortól várja a gyerekeket. Bár a látogatás ingyenes, előzetes bejelentkezés szükséges: hívja a 01 40 51 38 14-es telefonszámot 10 és 17 óra között.

A MAC/VAL a csecsemők, a gyermekek és a tizenévesek számára számos ingyenes tevékenységet szervez előzetes bejelentkezés alapján (reservation@macval.fr vagy a 01 43 91 64 23-as telefonszámon): Babák a MAC VAL-ban 8 hónapos kortól, Terepjáró látogatások 4 éves kortól, Művészkönyv-műhelyek 5 éves kortól, Kortárs Művészeti Gyárak 6 éves kortól és sok más esemény!

Újdonságok a La Villette-ben: Mostantól létezik a Little Villette, egy 1000 m²-es zóna, amelyet a gyerekeknek és a családoknak szenteltek, mindenféle tevékenységekkel és műhelyekkel. A belépés ingyenes. Párizsban és az Ile-de-France régióban számos múzeum, műemlék és kulturális helyszín is ingyenes virtuális túrákat kínál az egész család számára. Minden információt megtalál a Fedezze fel Párizst virtuális látogatással című cikkünkben.

Sport és szabadidő

Párizs-szerte rengeteg ingyenes szabadidős tevékenységet kínálnak a gyerekeknek. Párizsban a legjobb családi szórakozási lehetőségek kétségkívül a város parkjai és kertjei. Sokukban találhatók a hagyományos hintákkal, csúszdákkal és homokozókkal felszerelt játszóterek, de ez még nem minden. Találhatsz más ingyenes attrakciókat is, amelyeket érdemes meglátogatni, mint például a Sárkánykertben található hatalmas csúszdát a parc de La Villette-ben, a hőlégballont a Parc André-Citroën-ben, a Jardin Nelson-Mandela kalandjátszóteret és a mászófalat a Parc de Belleville-ben.

A Parc Rives de Seine parkban is rengeteg ingyenes tevékenység várja a kisgyerekeket: labirintus, kígyók és létrák, palarajzfal, hoppanálás, mászófal, via ferrata, focipálya stb.

Ha a kicsiknek még van elégetni való energiájuk, miért ne jelentkezhetnének be egy kis sportolásra? Párizs városa a Paris Sport Vacances keretében ingyenes tevékenységeket és órákat kínál a 7-17 éves korosztály számára. A teljes körű tájékoztatásért látogasson el a https://www.paris.fr/sport weboldalra, a "Comment faire du sport" szakaszba.

Ingyenes nagyszabású rendezvények gyerekeknek

A LaPlage de Glazart egész nyáron, különösen vasárnaponként tanórákat és foglalkozásokat szervez a családoknak és a gyerekeknek. A Paris Plages játszóterek is vannak a gyerekeknek szóló műhelyekkel. A Parc Floral de Parisban rendezik meg a Les Pestacles nyári fesztivált, amelynek gyermekműsorai ingyenesek, bár a parkba való belépésért fizetni kell.

A Mini Rock en Seine egy ingyenes rendezvény a 6-10 éves gyerekrockereknek, amelyet évente augusztus végén tartanak. A programban mesemondás, workshopok, beöltözés és bulik szerepelnek, míg a felnőttek a Rock en Seine fesztivál koncertjeit élvezhetik a Domaine de Saint Cloudban.

És hogy stílusosan zárjuk az évet, Párizs városa december közepétől január elejéig ingyenes utazást tesz lehetővé a gyermekeknek szánt körhintákon.