, 2021/8/18

A 10 legfontosabb, legkülönlegesebb és legszórakoztatóbb párizsi tevékenység, amely egyáltalán nem kerül semmibe.

ingyenes program

1. Élvezze a lenyűgöző kilátást

Egy kevéssé ismert háztetőt keres, ahonnan megcsodálhatja a lába előtt elterülő Párizst? Irány a Galeries Lafayette Haussmann terasza, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a francia főváros legszebb látnivalóira és helyszíneire, köztük az Opéra Garnier-re, az Eiffel-toronyra és a Montmartre-ra. Jusson el az üzlet tetőteraszára, és a hetedik mennyországban találja magát.

2. Látogasson el anélkül, hogy elköltözne otthonról

Ha nem tudsz eljönni Párizsba, Párizs meghívja magát a nappalidba. A legnagyobb múzeumok és műemlékek olyan virtuális túrákat kínálnak, amelyek valóságosabbak az életnél. A Palais Garnier-ben például a tetőtől és a lélegzetelállító kilátástól a titokzatos földalatti tóig eljuthatsz.

3. Művelje magát

Egyetlen párizsi tartózkodás sem teljes a Louvre meglátogatása nélkül. A kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik a múzeum három nagyasszonya, amelyek a világ minden tájáról vonzzák a látogatókat: a Milói Vénusz, a Szamothrakiai Szárnyas győzelem és a Mona Lisa. Ha még sosem látta őket, vagy szeretné őket újból megcsodálni, ingyenesen megteheti. Minden hónap első szombatján (a belépés 18:00 és 21:00 óra között), valamint július 14-én (hacsak nem keddre esik) a múzeumba a belépés ingyenes (online foglalás szükséges).

További információ a párizsi ingyenes kulturális helyszínekről az Ingyenes múzeumok és műemlékek Párizsban című cikkünkben olvasható.

4. Szívjon friss levegőt

Famille au jardin du Luxembourg, Párizs

Párizsban manapság a futás a legkedveltebb sport. Úgy tűnik, mindenki elkezdi, miért ne kezdhetnéd te is? A futók egyik legkedveltebb helye a Jardin du Luxembourg. Varázslatos környezet, és a kert különböző részein található szobrokat minden alkalommal megcsodálhatja, amikor megáll egy kis szusszanásra. Kiváló - és ingyenes - módja az edzés és a művészet megbecsülésének összekapcsolására.

További információ Párizs legjobb futóhelyeiről a Hol futhatsz Párizsban című cikkünkben olvasható.

5. Hajózz végig egy csatornán

Canal Saint-Martin, Párizs

A párizsi csatornákon való utazás jó alternatív módja a város felfedezésének. És most már ingyenesen is megtapasztalhatod a csatornán tett rövid kirándulás élményét. Az Aubervilliers (93) városában található Le Millénaire bevásárlóközpont ingyenes hajójáratot indított a Canal Saint-Denis csatornán, amely a Corentin-Cariou metróállomástól (7-es vonal) a bevásárlóközpontig közlekedik. Szálljon fel a hajóra!

6. Kényeztesse az ízlését

A főzőtanfolyamok jelenleg nagyon népszerűek Párizsban, de a főzési szakértelem nem olcsó. Ha szívesen kísérleteznél új receptekkel és eredeti ízekkel, de nem engedheted meg magadnak, hogy tanfolyamokat fizess, légy bátor: a Fédération française de cuisine ® ingyenes tanfolyamokat szervez Párizs és az Ile-de-France régió élelmiszerpiacain. A profi szakácsok megtanítják, hogyan készítsen ételeket a piaci standokról beszerzett friss termékekből. A helyek száma korlátozott, ezért mindenképpen jelentkezzen be.

7. Oltsa szomját

Fontaine Wallace Saint-Michel © OTCP - Amélie Dupont

Szomjasnak érzi magát? Párizsban nem kell fizetnie azért, hogy igyon egy pohár vizet. A fővárosban több mint 200 nyilvános ivókút kínál biztonságos ivóvizet, köztük a Wallace-szökőkutak, amelyek a párizsi táj ikonikus részei.

Ha pedig a szénsavas vizet jobban kedveli a sima helyett, Párizsban kilenc helyen, köztük a Ranelagh-kertek (16.) és a Nelson Mandela (1.) nyilvános szökőkútjai is szénsavas vizet adnak.

8. Induljon el egy folyami hajóútra

Vedettes de Paris - Vedettes de Paris la nuit

Ha mindig is szerettél volna hajózni a Szajnán, a születésnapodon ingyen teljesítheted a kívánságodat. A Vedettes de Paris ingyenes hajókázást + pezsgőt (pohár pezsgő vagy pohár bor vagy szeszes ital) vagy + Gourmand (édes palacsinta vagy muffin + üdítőital) biztosít Önnek, hogy megünnepelje különleges napját. Ajándékozza meg magát egy születésnapi élménnyel!

9.Egy ingyenes szépségápolási átalakításért

Coiffure cheveux bruns, Párizs © Thinkstock

Párizs a sikk és az elegancia szinonimája, a fővárosban pedig nulla euróért is kaphatsz egy sminket.

Egy ingyenes hajvágásért menj el a Franck de Roche Académie-be (de készülj fel arra, hogy egy teljesen új külsővel fogsz kijönni!). Hogy kihasználja a lehetőséget, látogasson el a Franck de Roche Académie Facebook-oldalára, ahol megtudhatja a következő időpontokat, és időpontot foglalhat.

Ezután mutasd a legjobb arcodat a Make Up Art Academy sminkelésével. Csak hívja a 01 45 58 04 30-as telefonszámot, hogy időpontot foglaljon.

10. Ingyenes filmes foglalkozás

Cinéma sur le toit x Sofilm - Ecran et projectionniste, Párizs

Párizsban és az Ile-de-France régióban a nyári hónapokban a 7. művészet szerelmesei ingyenes szabadtéri mozielőadásokat élvezhetnek.

Minden nyáron, általában július végétől augusztus végéig a Parc de Villette-ben találkoznak a nagyvászon szerelmesei alkonyatkor. Szerdától vasárnapig a Cinéma en plein air de La Villette minden este vetít egy filmet. Minden alkalommal egy-egy témát javasolnak.