, 2022/9/2

A divatról, a képzőművészetről és a kultúráról ismert Párizs nem csoda, hogy a globális csillogás kedvenc otthona.

Hírességek Párizsban

A színészek számára előnyösek az olyan helyi filmstúdiók, mint a Gaumont és a Pathé, míg a művészek és értelmiségiek a Sorbonne és a világszínvonalú múzeumok közelségét élvezik. Íme néhány híresség Párizsban a múltban és a jelenben, valamint az általuk kedvelt negyedek.

Első kerület: Karl Lagerfeld

Párizs első kerületében található Párizs számos legpatinásabb épülete a Palais-Royaltól a Louvre-ig, de a Chanel excentrikus tervezője, Karl Lagerfeld is itt lakik. Két lenyűgözően berendezett otthona van, amelyek egymás mellett találhatók. Az elsőt alvásra és festésre, míg a másodikat étkezésre és vendégek fogadására használják.

Ebben a negyedben nyitotta meg eredeti kalapüzletét Coco Chanel a Rue Cambon 21-ben, amely a 20. század fordulóján rendkívül divatos cím volt, és olyan írókról volt nevezetes, mint Stendhal és Chateaubriand. Párizsban ma is megtalálhatók a divatvilág olyan hírességei, mint Lagerfeld, modellek, társasági emberek és más hírességek mellett.

Le Marais: Johnny Depp

A gyakran Manhattan West Village negyedéhez hasonlított párizsi Le Marais görbe középkori sikátorokat, divatboltokat, művészeti galériákat és bolthole bisztrókat rejt. Jól megőrzött, forradalom előtti ingatlanjai vonzó lakóhellyé teszik a párizsi hírességek, például Johnny Depp színész számára. Csodálja meg a Place des Vosges gyönyörű téglaépítményeit, ahol Victor Hugo lakott, amikor a Les Miserables-t írta, vagy látogasson el Scarlett Johansson színésznő Yummy Pop nevű ínyenc popcornboltjába, ahol megkóstolhatja a vermonti juharos popcornt.

Montmartre: Pablo Picasso

Ez a bohém negyed egy domboldalon fekszik, és megőrizte ugyanazt a fin de siècle-i bájt, amely az 1900-as évek elején olyan írókat vonzott, mint Ernest Hemingway. A Sacré-Cœur bazilika által uralt negyed már több mint egy évszázada az alkotók kedvelt törzshelye. Korábban már beszéltünk arról, hogy miért érdemes itt élni, és bár ma már luxus loftokat találunk a festői crêperie-k között, a terület egykor az olcsó műtermekről és az adómentes borokról volt ismert.

Az 1800-as évek végén a Montmartre olyan művészeket vonzott, mint Vincent Van Gogh, akik a városra nyíló panorámát és a pezsgő, kávézóközpontú éjszakai életet keresték az olyan helyeken, mint az Au Lapin Agile. Különösen hírhedt volt a Bateau-Lavoir bérház, ahol olyan művészek éltek, mint Pablo Picasso és Amadeo Modigliani.

Saint Germain des Prés: Diane Kruger

Párizs high-fashion házai sok feltörekvő modellt és tervezőt csábítottak ide, köztük Diane Krugert is. A ma már ünnepelt színésznő Kruger modellkarrierje akkor indult, amikor 16 évesen Németországból Párizsba költözött. Még mindig a Saint Germain negyedben lakik, és gyakran látogatja a hírességek kedvenc szórakozóhelyét, a Café de Flore-t. A közeli Les Deux Magots-szal együtt a Café de Flore a Belle Epoque korszaka óta híres hely, ahol látni és láttatni lehet.

Itt gyűltek össze olyan filozófusok, mint Jean-Paul Sartre, majd a filmvilág, köztük Roman Polanski és Brigitte Bardot, és olyan divatikonok, mint Yves Saint Laurent. A híres és nem híres helyiek egyaránt szeretik Saint Germaint gótikus építészete, hangulatos könyvesboltjai és művészeti galériái, például a Musée Maillol miatt.

A Champs Elysées luxusbutikjaitól a barlangos jazzbárokig, Párizs bőséges varázsa régóta vonzza a jól szituált közönséget. Fedezze fel változatos kerületeit, hogy régi és új hírességek nyomdokaiba léphessen.