, 2021/8/18

Gitárok, harmonikák, kalimbák, hárfák... az összes üzlet, ahol megtalálhatja hangszerét. Műszerbolt © Fotolia

vásárolj hangszereket

Párizs tele van hangszerek és kiegészítők vásárlására alkalmas helyekkel. Néhány negyed a zenészek igazi törzshelyévé vált, mint például a rue de Rome vagy a rue Victor Massé, de az egész városban számos üzlet található, ahol mindenféle hangszert lehet bérelni, vásárolni, javítani vagy hangolni.

Generalista üzletek

Paul Beuscher, HB Music, Woodbrass, Star's Music, Arpèges, Italie Musique...

Ha hangszert keres, Párizsban biztosan megtalálja, amire szüksége van. Ha egyes üzletek egyetlen hangszertípusra specializálódnak, mások a sokszínűségre játszanak, és változatos választékot kínálnak, mint a Paul Beuscher (4.) és a Star's Music (9.), amelyek igazi referenciák a párizsi piacon. De a fővárosban sok más is van, mint például a HB Music (6.), az Italie musique (13.), az Arpèges (18.) vagy a Woodbrass (19.), amelyek mindegyikének megvan a maga specialitása!

Gitárok és basszusok

Centrale Guitars, Backline Music, Metal Guitars, La Guitarreria, Custom Shop, Major Pigalle...

Ha basszusgitárra vagy gitárra van szükséged, menj a Pigalle-ba! A rue de Douai környékén számos üzlet, például a Backline Music, a Bass Center vagy a Custom Shop kínál lenyűgöző választékot. A 9. kerületben azonban nincs monopólium a gitárboltok terén, és az olyan helyek, mint a La Guitarreria (8.), a HB Music (6.) és a Royez Music (11.) kiváló alternatívák.

Ütőhangszerek

Az általános üzleteken kívül a La Baguetterie az a cím, amelyet nem szabad kihagyni a Párizsba látogató dobosok és ütőhangszeresek számára. Cintányérok, kiegészítők, kisdobok, világ ütőhangszerek... a készlet kimerítő... ahogy a tanácsadás is.

Zongorák

Centre Chopin, Euroconcert, Pianos International, Elpiano...

Akusztikus, digitális, hibrid, hangtalan, álló vagy nagy zongora, a zongora minden változatban jelen van Párizsban! A Chopin Központban (20.) hatalmas a választék, és a hangszerek ingyenesen kipróbálhatók. A Pianos International (8.) zongoravásárlási és -eladási lehetőség, de akárcsak az Euroconcert (13.) zongoraleckéket is vehet.

Hegedűk

La Canu - Millant, Yan Ullern Lutherie, Sabatier Luthier ...

A klasszikus hangszerek, például a hegedű vagy a cselló számára a rue de Rome igazi aranybánya. Akár brácsát, akár kolofont, álltartót vagy tartalék húrokat keres, látogasson el a Sabatier Luthier, Pierre Jaffre Luthier vagy Serge & Florent Boyer cégekhez. Más, ritkább címek más kerületekben találhatók, mint például a Yann Porret Maître Luthier (12.) vagy az Atelier Collado (13.).

Fúvós hangszerek

L'Olifant, SongJa fuvolák, Sax Machine

Fúvós hangszerekért menjen a L'Olifant (12e) üzletbe, ahol mindenféle rézfúvós hangszert, fafúvós hangszert és kürtöt talál, újakat és használtakat egyaránt. A Sax Machine (9e) a szaxofonosok számára új és használt hangszereket kínál, megvásárolhatók vagy bérelhetők. Szintén egy javítóműhely, ne habozzon, ha szaxofonját karbantartásra vagy néhány beállításra szeretné bevinni. A fuvolások a SongJa Flűtes (12e), a keresztirányú fuvolák specialistája.

A világ hangszerei

Star's Music, Woodbrass, La Baguetterie, Cham Music...

Párizs egy világváros, akárcsak az ott játszott zene. A generalista boltokban a világ minden tájáról származó hangszerek kaphatók, és a polcokon ott vannak a bouzoukik, bongók vagy djembe, mint például a Star's Music vagy a Woodbrass boltokban. A La Baguetterie-ben különböző eredetű ütőhangszerek állnak rendelkezésre, mint például kalimbák, hangszerek, didgeridók vagy caxixik. Jobban érdekli a keleti vonós zene? Akkor a Cham Music meg fog felelni az Ön elvárásainak.