, 2021/8/16

Ötletek kirándulásokra a gyerekekkel az őszi félévi szünetben. A mindenszentek szünete idén október 17. szombattól november 1. vasárnapig tart.

őszi iskolai szünet

Bár a Covid-19 válság miatt kevesebb kulturális és sporteseményre kerül sor, a gyerekekkel még mindig rengeteg programot lehet szervezni Párizsban: a lenyűgöző és szórakoztató kiállításoktól kezdve a lenyűgöző kincskeresésen át a varázslatos előadásokig. Íme egy útmutató!

Szívja magába a kultúrát egy múzeumban

A félévi szünetben számos párizsi intézmény kínál különleges gyermekprogramokat. A Philharmonie de Parisban workshopok, mesék és koncertek, a La Villette-ben séták, sporttevékenységek és előadások, a Musée du Louvre-ban workshopok és látogatások, a Musée des Arts Décoratifs-ban rajzolás és szobrászat, a Gaité Lyrique-ben pedig digitális kísérletek várják a gyerekeket. Nagyszerű program a szülőkkel vagy szülők nélkül is felfedezhető és megtapasztalható eseményekből.

Gyermekeknek szóló kiállítások

Az iskolai szünet ideális alkalom arra, hogy a gyerekek számára elérhető és kifejezetten nekik szóló kiállításokat nézzenek meg. A családok rendszeres kedvencei a Cité des sciences et de l'Industrie, a Palais de la Découverte, a Muséum d'Histoire Naturelle és a Musée en Herbe, de más helyeken, például a CentQuatre, a Pompidou és az Atelier des Lumières is kínál gyerekeknek és kamaszoknak szóló őszi programokat.

Induljon a város meghódítására

Párizs egy nagy játszótér! Ez a My Urban Experience mottója, amely kincskereső túrákat szervez Párizs utcáin: remek módja annak, hogy megismerkedjünk a város történelmével, kihagyhatatlan kincseivel és csodálatos örökségével. A "Rejtély a Montmartre-on", a "Párizsi utcai művészeti vadászat" és (esős napokon) a "Fedett folyosók titkai" témájú, rejtvényfejtéssel, meglepetésekkel és anekdotákkal teli kincsvadászatok Párizs egy másik oldalát mutatják meg.

Párizs történelmének kevéssé ismert és kulcsfontosságú aspektusait is szórakoztató módon ismerhetjük meg az Open Tour Kids városnéző buszos túrán. Egy jelmezes idegenvezető gondoskodik arról, hogy a gyerekek - korosztályok szerint csoportosítva - lebilincselő történetekből, bűvészmutatványokból, bábjátékból és lufiszobrokból álló, egyedülálló élményben részesüljenek, miközben a busz végigmegy a városon.

Éljen úgy, mint egy király

Egy francia kastély meglátogatása csodálatos időutazás, különösen az őszi "Toussaint" ünnepek alatt. Érdemes Párizson kívülre utazni, hogy megtapasztalhassuk a saját bőrünkön. A Château de Vaux-Le-Vicomte például olyan eseményeket szervez, mint a történelmi dráma workshopok és vezetett túrák, amelyeken a gyerekek beöltöznek, hogy a kastélyban a 17. századi gyerekek életét még hitelesebben átélhessék.

A Seine-et-Marne megyében található Fontainebleau már visszaállította az órákat a télre: a gyerekek a parkban szánhúzó kutyák által húzott gokartokon élvezhetik az izgalmas utazásokat. A Versailles-i kastélyban a Salle du Jeu de Paume-ban a képregényeknek jutott a főszerep, és a kastély képregényekben való ábrázolását bemutató kiállítással.

Ez a rendhagyó és szórakoztató tárlat kiváló lehetőség arra, hogy megnézzük, hogyan rajzolta meg az Ile-de-France régió egyik legszebb épületét az évek során számos tehetséges illusztrátor, majd elinduljunk a kastély különböző termeinek megtekintésére. Mivel a Covid-19 válság miatt idén sokkal kevesebb nemzetközi látogató érkezik, a látogatás sokkal csendesebb lesz, így nyugodtan bejárhatja az összes csodálatos galériát.

Tájékozódjon a természetben

Ha az időjárás engedi, nincs is jobb, mint a szabadban tölteni az időt, hogy a gyerekek friss levegőt szívjanak. A Jardin d'Acclimatationben az izgalmas látnivalók és tevékenységek mellett a francia start-up Wakatoon egy pop-up animációs stúdiót nyitott, ahol a gyerekek saját rajzfilmeket készíthetnek.

Az Yvelines megyében található Thoiry szafaripark idén is megrendezi a "Lumières Sauvages" (Vad fények) lámpásfesztivált október 25-től, hatalmas állat- és emberalakú kínai lámpásokkal és látványos kivilágított tablókkal. A Párizsi Állatkert kincskeresés, workshopok és kiállítás keretében három egymást követő hétvégén a képzelet és a valóság érdekes keverékét kínálja, ahol olyan legendás lények, mint a vérfarkasok, a sellők és az egyiptomi istenek mellett olyan vadon élő állatok is láthatók, amelyek ihlették őket.

A fontainebleau-i erdő pedig csodálatos hely arra, hogy a gyerekekkel együtt a természetbe csöppenjünk. Tegyen természetjáró sétát egy szakavatott vezető kíséretében, hogy mindent megtudjon a növény- és állatvilágról az Ile-de-France régió egyik legszebb erdejében.

Ijessze meg magát idén halloweenkor

A házigazdák, a tökök és a boszorkányok az év legijesztően szórakoztatóbb ünnepe alatt kint vannak. A Halloween minden évben visszatér, hogy a főváros legemblematikusabb helyein, mint például a Disneyland® Paris, a Musée Grévin, a Parc Astérix és a Parc Zoologique, kicsiket és nagyokat egyaránt izgalomba hozzon.

A 10 évnél idősebbek számára pedig a Manoir de Paris a legmegfelelőbb hely, amely minden évben különleges látogatást kínál erre az alkalomra. Rengeteg izgalom garantált!