, 2021/8/16

Internet, közlekedés, sétaötletek, időjárás: minden, amire szüksége van ahhoz, hogy Párizst a szabadban élvezze. Használja ki okostelefonját Párizsban Költsön kevesebbet telefonálásra és internetezésre Párizsból

 szabadtéri élvezetek

Az Európai Unióban 2017. június 15-én eltörölték a mobiltelefonról történő kommunikációhoz és internethasználathoz kapcsolódó roamingdíjakat. Ideális alkalom arra, hogy párizsi tartózkodása alatt konzultáljon a PARISINFO-val, és gyűjtsön néhány remek tippet és ötletet!

Ingyenes Wi-Fi számos nyilvános helyen

Számos önkormányzati helyen, köztük a párizsi parkokban és kertekben is ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre. Használata egyszerű: csak menjen el valamelyik parkba vagy kertbe, ahol ez elérhető, válassza ki a hálózatot, amelynek neve Paris Wi-Fi-vel kezdődik, nyissa meg a böngészőt, és kövesse az utasításokat. Nyújtózkodjon el a fűben, és élvezze a lusta délutánt!

Párizs felfedezése a szabadban

Sortie vélo au Parc Rives de Seine © Jean-Baptiste Gurliat

Önkiszolgáló kerékpárok, folyami sétahajók a Szajnán, nyitott buszok... Rengeteg lehetőség van arra, hogy Párizsban a szabadban közlekedjünk, az év bármely szakában.

Fedezze fel Párizst kerékpárral teljes szabadságban

Nyitott tetejű emeletes buszos túra, sétahajózás kommentárral, gyalogtúrák és még a levegőben tett látogatások is ... Tekintse meg az összes párizsi szabadtéri kirándulást külön dossziénkban.

Utazzon hajóval a Batobusszal, amely 9 megállóval rendelkezik a Szajnán.

A kocogók és a komoly futók sportolva csodálhatják meg Párizs építészeti gazdagságát a csípős téli reggeleken vagy a langyos nyári estéken.

Figyelje az időjárást Párizsban. A hőmérséklet felmelegszik. Párizsban a nyár nagyon forró tud lenni! Szerencsére a fővárosban rengeteg zöldterület van, amelyek egész évben 24/24 nyitva vannak (Bois de Vincennes, Bois de Boulogne, Parc du Champ-de-Mars, Jardins des Champs-Élysées, Parc de Bercy stb.).

Ezeken kívül mintegy tizenöt park és kert kivételesen egész éjjel nyitva tart a nyár derekán. Ekkor kóstolhatjuk meg Párizs legfinomabb fagylaltjait, élvezhetjük a legjobb szökőkutakat - különösen a Parc Rives de Seine-en - és a számos teraszon, amelyeknek 2021 júniusáig engedélyezték a felületük bővítését, hogy frissítően hűsítő italokat fogyaszthassunk.

Párizsban nem mindig süt a nap, ezért mindig jó, ha van egy B terv. A trendi helyekkel, családi kirándulásokkal és szokatlan látogatásokkal rengeteg olyan dolog van, amit időjárástól függetlenül élvezettel csinálhatsz a városban. Párizs a szabadban ... egész évben! Párizs világszínvonalú öröksége.

Az utcák, terek és helyi negyedek egész évben a párizsi városnézés élményének részét képezik. Ősszel például a jellegzetesen párizsi fedett átjárók érdekes helyszínek. Csodálatos építészetük és díszítésük miatt csodálják őket, emellett számos üzletnek és egyéb kereskedelmi tevékenységnek is otthont adnak.

Párizsi idegenvezetések.

Az idegenvezetők minden évszakban szerveznek tematikus szabadtéri túrákat Miért ne használná ki tehát a főváros varázsát és nyugalmát télen, hogy részt vegyen az izgalmas látogatások egyikén?

Látogasson el Párizsba az Ön nyelvén idegenvezetővel.

Rengeteg remek ötlet a párizsi sétákhoz

Város vagy természet? Történelmi központ vagy modern építészet? Népszerű turistaövezet vagy a kitaposott ösvényektől távol? Párizsban annyi sétaútvonal van, ahány látogató. A tavasz tökéletes alkalom a francia főváros és környéke számos kerületének felfedezésére: fedezze fel újra a Montmartre-i Butte-t és a Latin negyedet; induljon el fontos női alakok nyomában, vagy induljon el Párizs keleti részén, a 11. kerületben tett szokatlan sétával.

Ezen önvezető séták bármelyikén bármikor részt vehet - a többi sétával együtt - a Séták Párizsban című dossziénkban.