, 2021/8/15

2021. július 28. és szeptember 15. között a "Mercredi, j'ai bateau" (Szerdánként a vízen) elnevezésű kezdeményezésnek köszönhetően ingyenes hajókázásra indulhat az Ile-de-France régióban.

párizs és környéke

Az impresszionizmustól és az ipari építészettől kezdve a guinguettes (szabadtéri kávézók), az utcai művészet és a helyi növényvilág történetéig terjedő témák révén ezek a hajóutak szokatlan módon mutatják be Párizst, és jó lehetőséget nyújtanak a festői (de néha kevéssé ismert), kulturálisan gazdag helyszínek felfedezésére.

Körutazás kommentárral a Szajnán Párizsból az Île de la Jatte szigetére - 3 óra 30 perc.

Induljon el egy párizsi csatornasétahajózásra, hogy a vízről is megnézze Párizst és az Île de la Jatte szigetet. A beszállás a Musée d'Orsay lábánál, a Jardin des Tuileriákkal és a Place de la Concorde-dal szemben történik, majd a hajó Párizs nyugati része felé hajózik, elhaladva a legszebb párizsi műemlékek - a Grand Palais, a Pont Alexandre III, az Eiffel-torony és az Île aux Cygnes-en álló Szabadság-szobor másolata - mellett.

Ezután Hauts-de-Seine megyében a külvárosokba érkezik, ahol láthatja az Île Saint Germain-t, az Île Seguin-t, ahol a Seine Musicale található, valamint a vízi parkot. Számos múzeum mellett elhaladva megcsodálhatja a Meudon környéki dombokon található szőlőültetvényeket, a Passerelle de l'Avre-t, a Gustave Eiffel által épített hidat, az Île de Puteaux-t és La Défense-t, valamint az Île de la Jatte-t, amely egykor olyan festők menedéke volt, mint Van Gogh, Sisley, Monet és Seurat.

Indulás: 9.30 vagy 14.00 órakor

Párizsi csatorna a Musée d'Orsay lábánál - szemben a Quai Anatole France 23. számmal - 12 Port de Solférino. Hajózás a Szajnán felfelé: vízparti építészet - 2 óra 30 perc

2021. augusztus 11.

Ez a sétahajózás a Szajna partján, Párizs keleti részén nyújt mélyreható betekintést. Szálljon fel a Canauxrama hajóra a Gare d'Austerlitz pályaudvar lábánál. Elsétálhat a Bibliothèque Nationale de France mellett, és többet megtudhat a Rive Gauche fejlesztési projekt keretében épülő új városrészekről. Megcsodálhatja a Jean Nouvel által tervezett Duo tornyot, és olyan helyeket láthat, amelyek Párizs ipari múltjáról árulkodnak, mint például a Saint Raphaël aperitifet készítő gyár és a Compagnie Parisienne de Chauffage Urbain fűtési vállalkozó kéménye. A Szajna és a Marne összefolyásához érve váratlan látvány tárul elénk: a Chinagora ikonikus szálloda, amelynek építészetét a pekingi Tiltott Város ihlette. Vitrybe érve a híres Port à l'Anglais függőhidat láthatja. A hajóút egyedülálló perspektívát kínál Párizs keleti részének kortárs városi építészetére és ipari örökségére.

Indulás 10 órakor, érkezés 12.30 órakor.

Indulás 14:00, érkezés 16:30

Sétahajózás kommentárral Párizsból Rueil-Malmaisonba vagy fordítva: 3 óra 30 perc sétahajózás.

augusztus 18., szerda 2021. augusztus 18.

Fedezze fel a Szajna nyugati Párizs és Rueil-Malmaison közötti szakaszát. Párizsból vagy Rueil-Malmaisonból indul, elhajózik a Place de la Concorde, az Eiffel-torony és a Szabadság-szobor mellett, és megcsodálja két olyan sziget szépségét, amelyeket gyakran festettek meg olyan impresszionista festők, mint Van Gogh, Sisley, Monet, Caillebotte és Pissaro - az Île Fleurie és az Île de Chatou. A kommentár mindent elmond a lenyűgöző Suresnes-i zsilipről és a Szajna partján található biológiai sokféleségről.

Indulás 9.30-kor a Musée d'Orsay-tól - érkezés 13.00 óra körül Rueil-Malmaisonba.

Indulás Rueil-Malmaisonból 14 órakor - érkezés a Musée d'Orsay-ba 17.30 körül.

Indulás/érkezés : Párizsi csatorna a Musée d'Orsay lábánál, a Quai Anatole France 23, 12 Port de Solférino/Rueil-Malmaison megállóhely: Quai Alphonse Gicquel

Párizsból Rueil-Malmaisonba :

Rueil-Malmaisonból Párizsba :

Hajózás a Szajnán az Orsay Múzeum és Saint-Denis között vagy fordítva - 3 óra.

2021. augusztus 25., szerda

Párizsi csatorna - Croisière Canal St Martin et Seine

A Paris Canal egyedülálló 3 órás hajókirándulást kínál, akár a Musée d'Orsay-tól Párizs központjában, akár a 6b-től Saint-Denis-ben. Útközben a látogatók felfedezhetik és megcsodálhatják a Szajna párizsi partjának emblematikus helyeit: a Concorde-hidat, a Pont Alexandre III-at, az Île aux Cygnes-t, a Szabadság-szobrot és a Parc André Citroën-t, mielőtt elhagyják a fővárost Hauts-de-Seine megyébe: Île Saint Germain és Jean Dubuffet "Tour aux Figures" szobra, Île Seguin és La Seine Musicale, a Kerámia Múzeum, a Saint-Cloud birtok, az Albert Kahn Múzeum és az Île de la Jatte. A hajóút a Canal de Saint Denis-nél ér véget, a 6b előtt, ahol a hajó kiköt.

Indulás 10 órakor a Musée d'Orsay lábánál:

Indulás 17.30-kor a 6b-től:

Hajózás a Marne partjára Nogent-sur-Marne-nál - 2 óra 30 perc.

szerda 1 szeptember 2021

Párizsban szálljon hajóra a gare d'Austerlitz lábánál, és szálljon ki a bájos Nogent-sur-Marne kikötőben. Ezen a 2 óra 30 perces sétahajózáson a jómódú 19. századi párizsi családok nyomába eredhet, akik a természetben való kikapcsolódásra és szórakozásra vágytak. Végighajózik a Bibliothèque Nationale de France negyedén, és megnézi a csodálatos kínai Chinagora szállodát, majd a Marne bukolikus tájára érkezik. A Marne partjainál sok a látnivaló, köztük tiszteletre méltó szabadtéri kávézók, mint például a jól ismert Chez Gègène, történelmi evezős klubok és nyaraló villák. Ha már ott van, miért ne élvezhetné a pikniket a természet közepén, próbálja ki a kajakozást, vagy béreljen kerékpárt, és tegyen egy kört.

Délelőtt 10.00-12.30 :

Délután 14:00-16:30 :

Sétahajózás kommentárral Párizsból Sèvres-be vagy fordítva : 1 óra 30 perc sétahajózás.

2021. szeptember 8., szerda

La Seine Musicale, Párizs

Nézzen meg mindent, amit Párizs nyugati részén látni lehet! A Párizsból Sèvres-be vagy fordítva tartó hajóúton Párizs ikonikus nevezetességei mellett halad el: a Jardin des Tuileries, a Place de la Concorde, a Grand Palais, a Pont Alexandre III, az Eiffel-torony, a Szabadság-szobor, a Parc André Citroën stb. mellett. Ezután a hajó Hauts-de-Seine megyébe indul, elhalad az Île Saint Germain és Jean Dubuffet monumentális "Tour aux Figures" szobra mellett, majd az Île Seguin felé, amely gazdag történelemmel rendelkezik, és ma a La Seine Musicale nevű csodálatos zenei helyszínnek ad otthont. A hajóút során bepillantást nyerhetünk a Szajna partján található építészeti örökségbe, valamint a híres folyó mentén virágzó biodiverzitásba.

Elérhető időpontok (4 utazás)

10:00-11:30 (indulás Párizsból)

11.30-13.00 (indulás Sèvres-ből)

14.00-15.30 (indulás Párizsból)

15.30-17.00 (indulás Sèvres-ből)

Indulás/érkezés : Párizsi csatorna, a Musée d'Orsay lábánál, a Quai Anatole France 23. számmal szemben - 12 Port de Solférino/Sèvres megállóhely, Port de Sèvres, az Ile Seguin-nel szemben.

Párizsból Sèvres-be :

Sèvres-ből Párizsba :

Körutazás a Marne-on (Párizs / Val-de-Marne) - 4hr30

2021. szeptember 15.

Miért ne fedezné fel a Szajnát Párizs keleti részéből? Induljon el egy kommentált körutazásra Nogent-ig, majd forduljon lefelé az Île aux Loups-tól. Az Île de la Cité-ről indulva a hajóút során megtekintheti a Cité de la Mode et du Designnak otthont adó, feltűnő zöld épületet, a Bibliothèque Nationale de France negyedet és a folyóparton álló, Párizs ipari múltjáról tanúskodó egykori gyárakat.

A Marne folyóhoz érve a táj pásztorvidékké változik, és az idegenvezető mesél a nyaraló villák, a 19. századi szabadtéri kávézók, az úgynevezett guinguettes és a környék vitorlásklubjainak történetéről. A hajóút a természeti szépségeket az ipari Párizs történetével és a kortárs építészettel ötvözi.

14 órától

Kulturális sétahajózás az Île-Saint-Denis körül : 2 óra 30 perc.

2021. szeptember 15., szerda

Maison de la Nature - Ile de la Jatte © OTCP - Sandrine Armirail

Szálljon hajóra a 6B-ről, Saint Denis egykori iparterületéről, amely ma a művészeti alkotások színhelye, és számos kulturális eseménynek ad otthont. Hajózzon végig Saint Ouen, Saint Denis, Epinay-sur-Seine, Gennevilliers és Villeneuve la Garenne városai mellett. Elhalad a bukolikus Île Saint Denis mellett, ahol egy természetvédelmi terület és számos madárfaj található, majd a leendő olimpiai falu következik.

Mindent megtudhat a 2024-es párizsi olimpiai játékok előkészületeiről és a Port de Gennevilliers védett kikötőjéről. Idegenvezetője a folyami közlekedés történetét is elmeséli, és ismerteti a hajdan ezeken a vizeken közlekedő szakmákat és hajókat.

Indulás a 6B-ből 14.00 órakor, túra a Saint Denis-sziget körül, visszatérés a 6B-be 16.30 órakor.

2021. szeptember 15.

Szálljon fel a Canauxrama hajóra a Parc de la Villette-nél, fogyasszon el egy italt a bárban, és hajózzon végig a Canal de Saint Denis-n a Street Art Avenue felfedezésén. 2016 óta helyi és nemzetközi művészeket hívnak meg, hogy minden évben új műalkotásokat hozzanak létre a csatorna mentén futó sugárút mentén. A 2 óra 30 perces, több zsilipen át tartó sétahajózás során mintegy 30 utcai művész városi művészeti alkotásait tekintheti meg.

Különböző technikákat - festékszóró, akrilfesték, stencilezés és kollázsok - használnak, hogy a csatorna partját művészeti tárlattá alakítsák. Olyan művészek alkotásait csodálhatja meg, mint Seth, Zest, Telmo Miel és Tarek Benaoum, valamint egy hatalmas, 1000 m2-es freskót, amelyet mintegy 20 művész készített az Auber Graffiti Show keretében.

Indulás 17.30-kor, visszaérkezés a parc de la Villette parkba 20.00 órakor.

A Sébastien Radouan idegenvezető és építészettörténész által kommentált sétahajózás a 19. kerületben, a Bassin de la Villette-ben található Canauxrama mólóról indul. Végighajózunk a Canal de l'Ourcq-on, és megismerhetjük annak, valamint az északi párizsi csatornák lenyűgöző történetét. Ezután a Flandres-zsilipen áthaladva elérik a Canal de Saint Denis-t, a Párizs környéki első csatornát, amely a 19. századból származik.

Párizs északi részén számos művészeti és örökségi helyszín vár felfedezésre, köztük az olimpiai falu, a rengeteg utcai művészet és a kulturális helyszínné alakított puszták, például a 6B. Indulás a Parc de la Villette-ről 10 órakor, érkezés a 6B-hez 12.30-kor.