, 2021/8/17

A nyári napsütésben a járdákon sétálgatni a párizsi élvezetek egyike, amelyet Párizs kínál ... Hosszú séták, hogy megéhezzünk és finom ételeket fogyasszunk egyre atipikusabb környezetben!

éttermek kerttel

A jó idő az ebédet a szabadban jelenti, és miért ne egy ... parkban vagy kertben? Egy kis válogatás olyan éttermekből, amelyek bukolikus környezetben kínálnak eredeti étkezési lehetőségeket.

Párizs Right Bank: elegáns és trendi légkör

Az avantgárd és vitathatatlan sikkességéről ismert Right Bank számos helyet kínál egy gyors vacsorához vagy ebédhez, zöld környezetben! A Pigalle negyedben található Hotel Amour étteremben, amely a Pigalle negyed egyik mérföldkőjének számít, egy kis egzotikus kertet találunk, tele páfrányokkal ... Nem szabad kihagyni! Néhány utcával arrébb, az Új Athén negyed szívében található a le Musée de la vie romantique - Hôtel Scheffer-Renan teázója egy gyönyörű kertben - egy igazi nyugalom paradicsoma, amely tökéletes a múzeumlátogatás utáni teázáshoz és süteményhez.

A Gare de l'Est felé a sokat emlegetett Café A. A Villemin közkerthez kapcsolódóan, az egykori Les Récollets kolostorban található, néhány méterre a Canal Saint-Martintól. A Café A kert nyáron és télen is nyitva tart, és a DJ-szettek, a trendi koktélok és a villásreggeli állandó koronát vonzanak. Ez az "A" kötelező !

A Grands Boulevards-on a Starhotels Collezione Castille Paris egy par excellence elegáns cím, amelyet három 18. századi kúriából alakítottak ki. A szálloda gasztronómiai étterme, a L'Assaggio egy nagy firenzei szabadtéri teraszra nyílik, közepén római szökőkúttal. A szemnek és az ízlelőbimbóknak egyaránt ínycsiklandozó ünnep. Ínycsiklandó!

A Champs-Elysées-n a Le Joy a béke kis menedéke a Hotel Barrière le Fouquet's-ben. Egy hely, ahol bukolikus hangulatban jó egyszerű ételeket kóstolhatunk.

Csak egy kőhajításnyira, az V. György sugárúton, a Hôtel Prince de Galles botanikus teraszán kényelmes fotelekben teázhatunk és frissítőket fogyaszthatunk. Aranyos és olyan kifinomult! A Trocadéro-nál a pazar Hôtel Renaissance Le Parc Trocadero 1200 m²-es kerthelyiséget kínál. Kellemes hely a fák árnyékában elköltött ebédhez, mindössze néhány méterre az Eiffel-toronytól. Ha pedig teljes környezetváltozásra és könnyű harapnivalóra vágyik, látogasson el a Jardin du Petit Palais-ba, amely mozaikokkal és oszlopcsarnokokkal díszített elegáns környezet. Végül pedig a Loulou, amely a Musée des Arts décoratifs-ban, a karusszel kertjében található. Nagy teraszáról páratlan kilátás nyílik a Tuileriák kertjére és az Eiffel-toronyra.

A Musée Jacquemart-André és a Musée de Montmartre szintén csodálatos zöld belső kertekkel rendelkezik.

Párizs bal partja: utánozhatatlan báj és szépség

Saint-Germain-des-Prés szívében a Maison de l'Amérique latine megnyitja nagy kertjét a mediterrán konyha kedvelői előtt. Ideális megálló a Latin-Amerikai Kulturális Központ meglátogatása után, sőt, talán még a közeli Musée d'Orsay után is. Egy másik étterem, a "Les Climats" az egykori Maison des dames des Postes - műemléknek minősített épületben kapott helyet. Elegáns belső terekkel és Michelin-csillagos menüvel várja a vendégeket a kerti teraszon.

Ha egzotikus kirándulásra vágyik, a Mosquée de Paris virágokkal teli teraszán egyedülálló környezetben kóstolhat keleti süteményeket. A Les Invalides közelében található Musée Rodin szintén varázslatos időtöltést kínál. A Café du Musée Rodin a múzeum gyönyörű, szobrokkal tarkított kertjében található.

A Szajna partján, az Eiffel-torony lábánál található Musée du quai Branly - Jacques Chirac egy Jean Nouvel építész által tervezett építészeti remekmű, amelyet egy 800 m²-es, Gilles Clément által tervezett buja kert vesz körül. Itt található a Le Café Jacques, a béke oázisa a város zajától távol, ahol kellemesen el lehet fogyasztani egy italt vagy egy kis harapnivalót.

Éttermek a párizsi parkokban és kertekben

Nyáron pedig rengeteg lehetőség van arra, hogy a párizsi parkokban bukolikus környezetben vacsorázzon. A Tuileriák kertjében található Café des Marronniers a nap bármely szakában hagyományos francia ételeket kínál, ha megpihenne az árnyékban. A Parc des Buttes Chaumont szívében található Rosa Bonheur nyári intézménynek számít, és nagy tömegeket vonz a parkban való italozásra. Zene, megfizethető árak és üdítően fiatalos hangulat.

A Pavillon Montsouris, az azonos nevű parkban áll, a 14. kerületben, a Cité Universitaire kampuszával szemben. Az 1889-ben alapított, műemléki védettséget élvező épület lenyűgöző üvegtetővel büszkélkedhet. Az 5. kerületben, a fenséges Jardin des Plantes-ban található Les Belles Plantes étteremben remekül el lehet fogyasztani valamit a park vagy a Muséum National d'Histoire Naturelle látogatása közben. A Bois de Vincennes-ben a Chalet des îles Daumesnil egy igazi svájci faház, amely az île de Reuilly-n található, és kivételes hely a piaci és szezonális ételek fogyasztására, egy festői hajókirándulás után a Lac Daumesnil tavon.

A város másik oldalán, a Bois de Boulogne-ban található a Michelin-csillagos La Grande Cascade és az Auberge du Bonheur, két bájos cím, kifinomult és hagyományos konyhával. A tágas, nyitott terek kedvelőinek a Parc Floral de Paris és a Château de Vincennes-szel szemben található La Bamba ajánlott. Egy szenzációs 2500 m²-es zöld helyszín. Többféle hangulatú, tánchoz és falatozáshoz vagy csak lazulásra egyaránt alkalmas. Ideális a barátok számára!

Végül Párizs szélén, az Île Saint-Germain parkban a L'Île étterem egy nagy kert szívében található, gyönyörű terasszal rendelkezik a szabadtéri étkezésekhez. A változatosság garantált!