, 2021/8/18

Fedezd fel újra Párizs egy kerületét egy családi kiránduláson az Explorhappy-val!

 családi kirándulás

Párizs rengeteg látnivalót tartogat, de ha gyerekkel utazunk oda, már nehezebb dolgunk van. Ahhoz, hogy jól érezze magát az egész család, olyan programokat kell kiválasztani, ahol a kicsik is jól érzik magukat. Higgyétek el, Párizs gyerekkel is élvezetes.

Disneyland

Naná, hogy az első helyen Disneyland szerepel! Az Eurodisney két részből áll. Az egyik park a Disneyland Park, ami inkább a kisebbeknek szól. A másik a Walt Disney Studio Park, ahol a nagyobbak is jól érezhetik magukat. Ezenkívül van a Disneyland Villages, ahol üzletek, éttermek várják a látogatókat.

A gyerekek, főleg a kisebbek számára a Disneyland Park lesz a leginkább érdekes.

Itt elevenednek meg a mesevilág figurái, épületei. Öt részből áll és összesen 39 játék található meg itt! Ebben a parkban áll az ikonikus rózsaszín Csipkerózsika kastélya. A nagyobbak sem unatkoznak, nekik a kaszkadőr show kihagyhatatlan! A belépőjegy megvásárlása esetén minden játék ingyenes!

Parc Asterix

Tudtad, hogy van egy másik nagyon jó park a gyerekek számára? Ez a Párizstól észak-északkelet irányban fekvő Asterix Park.

Érdemes megemlíteni, hogy azt hihetnénk, a Disneyland mellett minek kellene ellátogatni ide, de ez tévedés! A nagyobbak is jól érzik itt magukat, mivel több játék olyan, hogy csak a nagyobb gyerekek számára van kitalálva.

Az élménypark a híres képregényre (Asterix és Obelix) van felépítve, amely öt részre van osztva: Római Birodalom, Gallia, Vikingek, Utazás az időben, Görögország.

Bár a gyerekek számára kevésbé ismert lehetnek a témák, de ahogy feljebb írtam, kicsik és nagyok számára is élvezhető.

Legkönnyebben a Louvre elől induló shuttle busszal juthatunk ki a parkba.