, 2021/8/18

Fogyatékkal élők számára is hozzáférhető párizsi éttermek. A "Tourisme & Handicap" állami minőségi minősítéssel rendelkező éttermek mellett az Iroda felsorolja a fogyatékkal élők számára kialakított, de a "Tourisme & Handicap" önkéntes jelölési kezdeményezéshez nem csatlakozó éttermeket is.

alkalmazott éttermek

A "Tourisme & Handicap" létesítmények esetében, mivel a védjegyet nem adják automatikusan a 4 fő fogyatékossági típusra (fizikai, látási, hallási és szellemi fogyatékosság), javasoljuk, hogy ellenőrizze azokat a piktogramokat, amelyekre a védjegyet az egyes helyekre vagy létesítményekre vonatkozóan adták.

Az egyes helyek listáján feltüntetett elérhetőségek segítségével felveheti a kapcsolatot az Ön által kiválasztott étteremmel, hogy részletesebb tájékoztatást kapjon a hely hozzáférhetőségéről az Ön fogyatékossága szempontjából.

Adaptált éttermek Párizs közelében

Hol lehet inni egy italt: Párizsban és környékén található adaptált kávézók, bárok és kocsmák. Megjegyzés: A felsorolt helyek és tevékenységek hozzáférhetőségével kapcsolatos információk a "Fogyatékosság" fül alatt található adatlapjukon találhatók. Néhány információ önbevalláson alapul. Az Iroda tehát azt tanácsolja, hogy látogatása előtt vegye fel a kapcsolatot a helyekkel, hogy meggyőződjön arról, hogy a szolgáltatások jól megfelelnek-e az Ön igényeinek.

Az alábbi listán kívül a fejlett keresőmotorunk segítségével is kiválaszthatja, hogy hol étkezzen Párizsban. Finomítsa a keresést a hely típusának (bár, brasserie stb.), a földrajzi elhelyezkedésnek (főbb helyek, kerület stb. szerint), a francia konyha típusának (breton, mediterrán stb.), a külföldi konyha típusának (olasz, dél-amerikai stb.), a szolgáltatásoknak (csoportok fogadása, foglalható stb.), a fogyatékkal élők számára való hozzáférhetőségnek (fogyatékosság szerint vagy a Tourisme & Handicap jelzéssel).

58 Tour Eiffel

Hagyományos francia konyha | Múzeumban vagy műemlékben

Champ de Mars - 1er étage de la Tour Eiffel, Párizs, 75007

Az Eiffel-torony

1. emeletén található étterem egyedülálló panorámát kínál Párizsra, és kiváló minőségű ételeket szolgál fel.

Hagyományos francia konyha | Szállodában

5 place de l'Opéra, Párizs, 75009 Párizs

A Café de la Paix

Egy párizsi intézmény, amelyet 1862-ben építettek III. Napóleon idején, közvetlenül az Opera Garnier előtt.

Hagyományos francia konyha | Boltban/üzletben

Bercy Village - 33 cour Saint-Émilion, Párizs, 75012