, 2022/9/2

Párizs legnépszerűbb látnivalói, például az Eiffel-torony vagy a Notre-Dame mellett a város legszebb utcáit is érdemes megnézni. A nyaralás tervezésének megkönnyítése érdekében ez a cikk áttekinti a 18 leghíresebb utcát Párizsban, amelyet érdemes meglátogatni.

A  leghíresebb utcák Párizsban

Olyan utakat mutatunk be, amelyek számos okból ismertek, többek között érdekes történelmük, világszínvonalú vásárlási lehetőségek, kivételes éttermek és lenyűgöző helyszínek miatt. A Champs-Élysées-től a Rue Crémieux-ig, íme azok a párizsi utcák, amelyeket mindenképpen be kell iktatnia az útitervébe. Egy kis tervezéssel ezek mindegyikénél meg tudsz majd állni az utazásod során! A cikk végén egy térképet is mellékeltem, amely segít megtalálni az egyes nevezetes párizsi sugárutakat.

Rue Crémieux

Fedezze fel Párizs leghíresebb utcáit, amelyeket érdemes meglátogatni, többek között a Rue Cremieux-t, az Avenue Montaigne-t, a Rue Montorgueil-t, az Avenue Victor Hugo-t és még sok mást! | Párizs legfotogénebb utcái | Párizs leghíresebb kávézó utcái | Champs-élysées | Párizs csendes utcái | Párizs legjobb sétálóutcái | Párizs turisztikai látványosságai | Párizsban meglátogatandó helyek | párizsi utcák | híres francia utcák | párizs francia utcanevek | híres utcák Párizsban Franciaországban A Rue Crémieux, amely a város 12. kerületében található, kétségtelenül Párizs legszínesebb utcája. Ez az apró, 144 méter hosszú macskaköves utca a Rue de Lyon és a Rue de Bercy között található. Bár az utcát szegélyező festői sorházak az 1800-as évek közepén épültek munkások lakhatására, ma már a párizsi nyaraláson lévő turistákat vonzzák.

Az utcán áthaladó látogatók száma miatt a lakók nemrégiben úgy döntöttek, hogy korlátozzák a fényképek és videók készítését. Ennek ellenére ezt az imádnivaló sétálóutcát még mindig érdemes meglátogatni, hogy megnézzük az összes cukorkaszínű házikót. Sok turista a Rue Crémieux-t a londoni Portobello Roadhoz vagy a velencei Buranóhoz hasonlítja.

Avenue Montaigne

Az Avenue Montaigne az egyik leghíresebb párizsi utca a luxusvásárlásról. Az Ave George V-vel és a Rue Francois 1er-rel együtt a város Arany Háromszögének (Triangle d'Or) részét képezi. Történelmileg ez a sugárút a világ legjobb divatházainak keresett helyszíne. A Louis Vuitton, a Dior, a Chanel, a Fendi, a Valentino és a Ralph Lauren például mind büszkélkedhet üzlettel az Avenue Montaigne mentén. Ezen kívül ez a párizsi utca ad otthont a történelmi Plaza Athénée szállodának és a Théâtre des Champs-Élysées-nek. Ha továbbra is szeretné meglátogatni a nagy divatházakat, akkor a Rue du Faubourg Saint-Honoré utcában folytathatja útját.

Avenue des Champs-Élysées

A Champs-Élysées a Place de la Concorde térről indul és a Place Charles de Gaulle téren ér véget, ahol a Diadalív található. Ez a sugárút számos okból híres, többek között a Bastille-napi felvonulásról, a Tour de France céljáról és luxusüzleteiről. A Champs-Élysées-n olyan előkelő márkáknak ad otthont, mint a Louis Vuttion, a Guerlain és a Chanel, így akár egy egész napot is el lehet tölteni vásárlással Párizsban. A Diadalív azonban valószínűleg a világ egyik legfelismerhetőbb utcájává teszi. Ez a népszerű francia nevezetesség 1806 és 1836 között épült Bonaparte Napóleon győzelmeinek tiszteletére. Napjainkban csodálatos hely a város panorámájára való kilátáshoz!

Rue Montorgueil

A turisták által gyakran figyelmen kívül hagyott Rue Montorgueil a párizsiak kedvelt helye a napi bevásárláshoz. Ezt a macskaköves utcát éttermek, bisztrók, kávézók, bárok, cukrászdák és egyéb üzletek szegélyezik. A Rue Montorgueil Párizs hatalmas városában megbújva falusias báját őrzi. Így ha egy kicsit távolabb eső élményt keres, mindenképpen érdemes egy délutánt ezen az utcán barangolva töltenie.

A leghíresebb gasztronómiai helyek közé tartozik a L'Escargot Montorgueil, az Au Rocher de Cancale és a Stohrer. Az első két étterem félig-meddig hivatalos, és már az 1800-as évek óta jelen van a környéken. Eközben a Stohrer Párizs egyik legrégebbi péksége, amely 1730 óta kínál finom édességeket és pékárukat vásárlóinak!

Rue de la Paix

A 2. kerületben található Rue de la Paix a Place Vendôme-tól az Opéra Garnier-ig tart. Bár ezt az utcát eredetileg Rue Napoléon-nak hívták, a nevét később megváltoztatták, hogy a párizsi békét ünnepeljék, amelyet a párizsi békeszerződés hozott. Napjainkban a Rue de la Paix számos ékszerüzletéről híres. A Cartier luxusékszerész például 1898-ban nyitott üzletet ezen az úton. Olyan más csúcskategóriás márkák is megtalálhatók itt, mint a Mellerio, a Tiffany & Co. és a Piaget. Drága utcaként való hírneve miatt a Rue de la Paix a legdrágább ingatlan a Monopoly francia változatában.

Rue de Rivoli

A Rue de Rivoli egy kereskedelmi utca, amely Párizs központjában húzódik. Bár az üzletek jelentős vonzerőt jelentenek, a legtöbb turista a Louvre Múzeum látogatása során kerül ide. Ez az utca tökéletes hely arra, hogy szuveníreket vásároljon, amelyeket hazavihet a családjának és szeretteinek. A Rue Rivoli utcában található például a Ladurée pékség, ahol francia macaronokat lehet vásárolni, valamint a Thé & Beauté koncepcióüzlet, amely teákat és otthoni illatszereket árul. A Carrousel du Louvre ideális hely minden vásárlási igénye kielégítésére, és a Louvre múzeum meglátogatása után remek megállóhely. Ha valami édesre vágyik, menjen le az utcán az Angelinába, Párizs egyik legjobb pékségébe.

Rue des Rosiers

A Rue des Rosiers, ami lefordítva "a rózsabokrok utcáját" jelenti, a párizsi zsidó negyed központjaként indult. Ez a Marais negyedben található terület, amelyet nem hivatalosan "Pletzl"-nek hívnak, lassan népszerű bevásárlóutcává változott. Emiatt a Rue des Rosiers jelenleg a hagyományos pékségek és a divatos butikok fúziójának ad otthont. Az utca egyik legnépszerűbb kóser étterme a 34-es szám alatt található L'As du Fallafel. Legtöbbet rendelt menüpontja a padlizsánnal és humusszal tálalt falafel szendvics.

Rue Saint-Dominique

Fedezze fel Párizs leghíresebb utcáit, amelyeket érdemes meglátogatni, többek között a Rue Cremieux-t, az Avenue Montaigne-t, a Rue Montorgueil-t, az Avenue Victor Hugo-t és még sok mást! | Párizs legfotogénebb utcái | Párizs leghíresebb kávézó utcái | Champs-élysées | Párizs csendes utcái | Párizs legjobb sétálóutcái | Párizs turisztikai látványosságai | Párizsban meglátogatandó helyek | párizsi utcák | híres francia utcák | párizsi utcanevek | híres utcák Párizsban Franciaországban A Rue Saint-Dominique egy szűk bevásárló utca a 7. kerületben - ugyanabban a negyedben, ahol az Eiffel-torony is található! Ha ezen az utcán szeretne étkezni, ne hagyja ki az olyan klasszikusokat, mint a Michelin-csillagos Le Violon d'Ingres és a hangulatos La Fontaine de Mars.

Édességért mindenképpen térjen be a Lemoine, az Aux Merveilleux de Fred vagy a Grégory Renard Cacao et Macarons étterembe. A Rue Saint-Dominique-on végighaladva még mindig megpillanthatja a távolban az Eiffel-tornyot. Végül átkelhet az Esplanade des Invalides-en is, amely egy festői zöld terület, amely ideális piknikezésre és napozásra.

Rue Cler

A Rue Cler, amely a Rue Saint Dominique-tól az Avenue de la Motte-Picquet-ig húzódik, a város egyik legjobb piaci utcájaként híres. Népszerűségét sokan Rick Steves utazási írónak tulajdonítják, aki a Rue Cler-t "kedvenc párizsi utcájának" nevezi. Ezen a macskaköves úton autentikus kávézókat, boulangerie-ket és számtalan különleges üzletet talál.

Nézze meg például a Mariage Frères neves teázót, a Jeusselin Traiteur neves felvágottboltot és a Davoli nevű, nagyon ajánlott csemegeboltot. A Rue Cler mentén található további népszerű üzletek közé tartozik az Aux PTT, egy francia stílusú brasserie, a L'Éclair, egy aranyos kávézó kreatív koktélokkal, és az Ulysee en Gaule, egy finom crêperie.

Avenue de Camoëns

Fedezd fel Párizs leghíresebb utcáit, amelyeket érdemes meglátogatni, többek között a Rue Cremieux-t, az Avenue Montaigne-t, a Rue Montorgueil-t, az Avenue Victor Hugo-t és még sok mást! | Párizs legfotogénebb utcái | Párizs leghíresebb kávézó utcái | Champs-élysées | Párizs csendes utcái | Párizs legjobb sétálóutcái | Párizs turisztikai látványosságai | Párizsban meglátogatandó helyek | párizsi utcák | híres francia utcák | párizsi utcanevek | híres utcák Párizsban Franciaországban Egy rövid sétára a Trocadéro-tól - az Eiffel-torony egyik legnépszerűbb kilátópontjától - az Avenue de Camoëns utcára ér.

Ez a kedves utca a híres portugál költőről, Luís Vaz de Camőesról kapta a nevét. A 16. kerületben eldugott Avenue de Camoëns csodálatos hely az Eiffel-torony fényképezéséhez. A Rue Benjamin-Franklin és a Boulevard Delessert között mindössze 115 métert tesz meg, és egy gyönyörű lépcsőházban végződik, amely a két utat összeköti a gyalogosok számára. A lépcső alján Luís Vaz de Camőes márványból faragott emlékműve található. Úgy tűnik, sok turista elsétál e sugárút mellett anélkül, hogy észrevenné, hogy ez egy rejtett gyöngyszem! Ezen az utcán jellemzően csak bloggerekkel és fotósokkal találkozhatsz.

Victor Hugo sugárút

Az Avenue Victor Hugo egyike annak a tizenkét utcának, amelyek az Étoile (Place Charles de Gaulle) téren kezdődnek. Ezen sugárutak közül ez a második leghosszabb, az első helyet a Champs-Élysées foglalja el. Az Avenue Victor Hugo leginkább arról az utcáról híres, ahol a híres francia költő, Victor Hugo utolsó napjait töltötte. A 124. szám alatt található a Pierre Humbert által tervezett hôtel particulier, ahol lakott.

Az utca korábbi nevei: Avenue de Saint-Cloud és Avenue d'Eylau. Párizs városa azonban úgy döntött, hogy a 80. életévébe lépő Hugo tiszteletére átnevezi róla az utcát. Ettől kezdve a Hugónak címzett leveleket a következő felirattal látták el: "Victor Hugo úrnak, az ő sugárútján, Párizsban".

Jelenleg ez az utca a város egyik legrangosabb sugárútja. Fák szegélyezik az egész utat, és az Avenue Henri-Martin kereszteződésénél Hugo szobra áll.

Avenue Rapp

Fedezze fel Párizs leghíresebb utcáit, amelyeket érdemes felkeresni, többek között a Rue Cremieux-t, az Avenue Montaigne-t, a Rue Montorgueil-t, az Avenue Victor Hugo-t és még sok mást! | Párizs legfotogénebb utcái | Párizs leghíresebb kávézó utcái | Champs-élysées | Párizs csendes utcái | Párizs legjobb sétálóutcái | Párizs turisztikai látványosságai | Párizsban meglátogatandó helyek | párizsi utcák | híres francia utcák | párizs franciaországi utcanevek | híres utcák Párizsban Franciaországban Az Avenue Rapp egy előkelő utca a 7. kerületben, amely az Avenue de la Bourdonnais-tól a Quai Branly-ig tart.

A sugárút legnagyobb látványosságai közé tartozik a Lavirotte épület és egy tér, ahonnan titkos kilátás nyílik az Eiffel-toronyra. Az Avenue Rapp 29. szám alatt található Lavirotte-épületet Jules Lavirotte tervezte, és a szecessziós építészet egyik legjobb példája Párizsban. Ha továbbhaladsz a sugárúton, a 33-as és 35-ös számok között észreveszed a tömeg elől elrejtett Rapp teret. Ez a terület nem csak gyönyörű és békés, de olyan kilátás nyílik innen az Eiffel-toronyra, amilyet senki más nem lát. A Square Rapp 3 egy szintén Lavirotte építész által tervezett lakóház, ahol az ötödik emeleten lakott. Ezen a téren található még az Eiffel-torony színháza és a Francia Teozófiai Társulat, valamint egy kis kert is.

Rue de la Huchette

A Rue de la Huchette Párizs egyik legrégebbi utcája a Szajna déli partján. Mindössze két háztömböt foglal el, és arról ismert, hogy itt található a legtöbb étterem Párizsban. A Notre-Dame katedrálishoz való közelsége miatt ez a Latin negyed utcája rendkívül népszerű hely a turisták körében, ahol a turisták szívesen esznek egy falatot. Vicces módon az utcában található éttermek többsége görög étterem. Mindazonáltal a Rue a la Huchette mentén történelmi jelentőségű épületeket is találhat. Az 5. szám alatt található Le Caveau de la Huchette például Párizs egyik leghíresebb jazzklubja.

Rue Norvins

Fedezze fel Párizs leghíresebb utcáit, amelyeket érdemes felkeresni, többek között a Rue Cremieux-t, az Avenue Montaigne-t, a Rue Montorgueil-t és az Avenue Victor Hugo-t! | Párizs legfotogénebb utcái | Párizs leghíresebb kávézó utcái | Champs-élysées | Párizs csendes utcái | Párizs legjobb sétálóutcái | Párizs turisztikai látványosságai | Párizsban meglátogatandó helyek | párizsi utcák | híres francia utcák | párizs francia utcanevek | híres utcák Párizsban Franciaországban A Rue Norvins a Montmartre negyed egyik legforgalmasabb utcája, amely a Place du Tertre-től a Rue Girardonig tart.

Az utca 1672-ből származik, ahol Albert Jouvin de Rochefort párizsi várostervén szerepel. A Montmartre régi városában ennek az útnak az eredeti neve "Rue Traînée" vagy "Rue Trenette" volt. Azonban 1868-ban átnevezték Rue Norvins-ra Jacques Marquet de Montbreton, Norvins báró után. Jelenleg ez az utca arról híres, hogy megőrzi a Montmartre régi város vagy falu képét. A Rue Norvins utcán végigsétálva a történelmi épületekben található mókás üzleteket vehetjük észre, a távolban pedig a Sacré-Cœur-t láthatjuk.

egyik különösen figyelemre méltó hely a Le Consulat étterem, amely a 18-as szám alatt található. Ezt a kávézót a Montmartre-on élő híres művészek látogatták - többek között Monet, Picasso és Van Gogh!