, 2021/8/18

Paleontológiai galéria, vadaspark, trópusi üvegház és még sok más; fedezze fel a Muséum váratlan gazdagságát.

 párizsi muséum

A növényeknek, állatoknak, ásványoknak és embereknek egyaránt szentelt terekkel a Muséum Nationale d'Histoire Naturelle de Paris a természeti kincseknek szentelt múzeumok, kertek, galériák és még állatkertek csoportja az Île-de-France régióban.

A Muséum számos lehetőséget kínál minden látogató kíváncsiságának kielégítésére: a gyerekektől a felnőttekig, a hagyományos látogatástól a virtuális valóságig, Párizs szívében vagy a városon kívül. A Jardin des Plantes körül. A párizsi 5. kerületben található Muséum szíve négy fő térből áll: a Jardin des Plantes, a Ménagerie, a Grande Galérie de l'Évolution és a Grandes Serres.

A Jardin des Plantes

A Jardin des Plantes fák, növények és sétányok hosszú sorából áll, amelyet a párizsiak közel 400 éve fedeznek fel, és amely ma már történelmi műemléknek számít. A Jardin de l'École de Botanique, a rózsakert, az ökokert, a zöldségeskert és még sok más felfedezhető szabadon vagy vezetett túra keretében egy olyan séta során, amely mindig változik a különböző évszakoknak köszönhetően, amelyekben a növények virágoznak. Különösen tavasszal virágoznak a japán cseresznyefák, ami lélegzetelállító látványt nyújt.

A Grande Galerie de l'Évolution

A Grande Galérie de l'Évolution lenyűgözi a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt elképesztő gyűjteményével: egy déli jobb bálna gigantikus csontváza, korallzátonyok, preparált elefántok, bivalyok, óriáskalmárok és még sok más látnivaló. Az olyan természettudósok, mint Darwin és Lamarck különböző tanulmányai segítségével a látogatók megismerkedhetnek a fajok osztályozásával és a genetikai öröklődés törvényeivel. Végül egy egész új szintet szentelünk az ember és a környezet kapcsolatának - merüljön el a biológiai sokféleségben!

A Ménagerie

Flamants roses de la Ménagerie du jardin des Plantes, Párizs. A Jardin des Plantes pompás Ménagerie-je, amelynek építészete legalább olyan érdekes, mint az állatoké, több mint 1000 fajnak ad otthont, köztük néhány veszélyeztetett fajnak is. Madarak, emlősök, hüllők, kétéltűek, rovarok, pókok, rákfélék és még sok más állatfaj lakja a természet és a tudomány e központját. És ne hagyja ki az állatkert sztárjait: a vörös pandákat.