"Détaxe" adóvisszatérítés és vámmentesség

Vásárlás áfa nélkül: hogyan részesülhetünk az adómentes árukból? Ki jogosult áfa mentes vásárlásra?

adóvisszatérítés és vámmentesség

Azok a szabadidős utazók, akiknek szokásos tartózkodási helye az Európai Unión kívüli országban van, jogosultak arra, hogy a Franciaországban végzett vásárlásaik után levonják az áfát. Az érintett látogatónak legalább 16 évesnek kell lennie, és 6 hónapnál rövidebb időre kell Franciaországba látogatnia.

Készítse elő jól a bevásárlást

A turisztikai jellegű vásárlásoknak legfeljebb 3 nap alatt, adómentes vásárlást biztosító kiskereskedőnél, ugyanazon márka (vagy márkacsoport) 100 eurót meghaladó összegben (2021. január 1. óta), adóval együtt kell történniük. A kiskereskedő ekkor közli a vásárlóval, hogy mit kell tennie az áfa visszaigényléséhez, és átadja neki a kiviteli értékesítési bizonylatot. A vevőnek az üzletben fel kell mutatnia az útlevelét a kiskereskedőnek, hogy igazolja nem rezidens státuszát.

Hol vásárolhat vámmentes árut Párizsban

Számos üzlet kínál adó-visszatérítési szolgáltatást.

Aéroports de Paris üzletek : a két párizsi repülőtér, Orly és Paris-Charles-de-Gaulle, egyenként több tucat vámmentes üzlettel rendelkezik (parfüm, kozmetika, borok és szeszes italok, dohányáruk, gasztronómia és édességek).

A Vallée Village a nagy divat- és luxusmárkák bevásárlóközpontja. Az üzletek minden évben kedvezményes áron kínálják az előző szezonok kollekcióinak termékeit. Minden üzletben vámmentes vásárlási lehetőség van, és a Vallée Village saját adó-visszatérítési irodával rendelkezik.

A One Nation Paris a legnagyobb franciaországi luxus és divatáru üzlet, és az első, amely globális adó-visszatérítési politikával rendelkezik.

A Val d'Europe bevásárlóközpontban hétfőtől szombatig 10 és 21 óra között, vasárnap pedig 19.30-ig központi adómentes szolgáltatást nyújtanak.

Számos párizsi áruház rendelkezik adó-visszatérítési pultokkal: Galeries Lafayette, a Printemps Haussmann, a BHV Marais vagy a Bon Marché Rive Gauche.

Adó-visszatérítést kínáló párizsi üzletek:

Louis Vuitton, Chanel, Hermès...

Fnac üzletek Párizsban: Fnac des Champs-Élysées, Fnac des Halles, Fnac des Ternes, Fnac Saint Lazare.

Les Antiquaires et Galeries d'Art du Village Suisse, a Suffren sugárúton, a 15. kerületben.

Számos üzlet az Eurostar indulási várótermében a gare du Nord pályaudvaron.

A Passage du Havre bevásárlóközpont üzletei (kivéve az élelmiszer- és italboltokat).

A 9. kerületben található Moda Di Andrea luxus butik outlet árakon.

Több üzlet a Carrousel du Louvre-ban és parfümériákban a rue de Rivoli-n, a Louvre-val szemben.

Az első zöld ékszerész, az OR DU MONDE a 2. kerületben.

A kézzel készített ékszerész, Nadine Delépine a 6. kerületben.

A "Made in France" szuvenírbolt, a Signé France az Île de la Cité-n található.

Az első kerületben található Gap Forum des Halles és a 6. kerületben található Gap Kids rue de Rennes.

Benlux Louvre, a párizsi első kerületben található áruház.

L'Habit Français, a Made in France konceptüzlet Párizs 6. kerületében.

La Manufacture, a párizsi 9. kerületben található Design és Mode butik.

Adó-visszatérítésre jelentkezhet a párizsi szolgáltatóknál, például a Detaxe SAS-nál.

Hogyan kaphatok adó-visszatérítést

Az adóvisszatérítésre való jogosultsághoz Franciaországból való kilépéskor be kell mutatnia a vámmentes bizonylatot a vámhatóságnál. Előfordulhat, hogy a megvásárolt tárgyak bemutatását kérik, hogy ellenőrizni tudják azokat. A repülőtereken található Pablo terminálok segítségével könnyedén hozzájuthat az elektronikus vámmentes bizonylathoz.

Azonnali HÉA-visszatérítéshez be kell mutatnia minden dokumentumát a repülőtéren, a kikötőben vagy a vasútállomáson lévő adó-visszatérítési pultnál, ahonnan indul. Ellenkező esetben a dokumentumokat postai úton kell elküldenie egy adó-visszatérítési irodának, például a Detaxe SAS-nak, a Global Blue France-nak vagy a Detaxe.com-nak.

További információk: Adómentes vásárlások a Pablo segítségével. Váminformációs telefonszámok: +33 (0) 8 00 94 40 40 a francia szárazföldről vagy +33 (0) 1 72 40 78 50 a francia szárazföldön kívülről vagy külföldről.

Egy utolsó tanács mielőtt Franciaországon keresztül elhagyja az EU-t

Szánjon elegendő időt a visszatérítési formalitásokra, hogy elkerülje a stresszt az indulás napján. A látogatónak magával kell vinnie a kiviteli eladási bizonylatot, hogy a vámhatóságnál a poggyász feladása előtt és a vásárlást követő harmadik hónap végéig elvégezze ezeket a formalitásokat.

Azok az utasok, akik nem Franciaországon keresztül hagyják el az Európai Uniót, és nemzetközi vasúton utaznak, szintén visszaigényelhetik az áfát! Minden részlet megtalálható a Pénzügyi és Államháztartási Minisztérium erre a célra létrehozott oldalán.

#adovisszaterites-es-vammentesseg

By Admin, 2021/8/18